Van Eesteren Paviljoen genomineerd voor Amsterdamse Architectuur Prijs

Het Van Eesteren Paviljoen is genomineerd voor de Gouden A.A.P., de Amsterdamse Architectuur Prijs 2018. Samen met negen andere genomineerde gebouwen dingt het paviljoen mee naar deze prijs voor het gebouw dat als beste wordt gezien van alle bouwprojecten die in 2017 binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn opgeleverd.

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de architect én opdrachtgever van een bouwproject dat in het voorgaande jaar is opgeleverd en waarvan een vak- en een publieksjury vindt dat het uitsteekt boven de andere genomineerden. Op 12 april wordt in Hotel Arena bekendgemaakt welk gebouw de Gouden A.A.P heeft gewonnen. Je kunt de uitreiking bijwonen, tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

Van Eesteren Paviljoen
Het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas opende op 20 oktober 2017 haar deuren. Het is gebouwd op de plek waar architect en stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren in 1939 al een paviljoen tekende. Het Van Eesteren Paviljoen bestaat voornamelijk uit hout en glas en is ontworpen door Korteknie Stuhlmacher Architecten. Zij lieten zich inspireren door het licht-lucht-en-ruimtedenken van Van Eesteren en paviljoens uit de jaren vijftig en zestig.

Het paviljoen is wekelijks van donderdag t/m zondag geopend. Kijk voor meer informatie bij onze openingstijden en prijzen en aanbod.

Genomineerden
Naast het Van Eesteren Paviljoen zijn negen andere projecten genomineerd voor de prijs:

• IJhal | Wiel Arets Architecten | NS Poort Ontwikkeling B.V.
  • Olifantenverblijf | Thijs de Zeeuw landscape architect, Dingeman Deijs Architects | Natura Artis Magistra
  • Appartementengebouw Wibautstraat / Grensstraat | Bedaux de Brouwer Architecten | N.V. de Grachtengordel
  • Datacenter AM4 | Benthem Crouwel Architects | Equinix
  • De Boel | Hans van Heeswijk architecten | Vesteda