Van Eesteren Paviljoen genomineerd voor de Arie Keppler Prijs

Vandaag zijn de nominaties bekendgemaakt voor de Noord-Hollandse Arie Keppler Prijs 2018. We zijn bijzonder verheugd dat het Van Eesteren Paviljoen deel uitmaakt van de twaalf genomineerden in vier categorieën. Een vakjury gaat beslissen welke vier projecten in hun categorie boven de rest uitsteken.

Het Van Eesteren Paviljoen is genomineerd in de categorie Placemaking. In deze categorie zijn projecten genomineerd die vergeten of onbekende plekken (nieuw) leven inblazen, zoals het Van Eesteren Paviljoen aan de Sloterplas. In deze categorie zijn ook de Lichtpoort op de Afsluitdijk en het Vuurtoreneiland te Durgerdam genomineerd. Op 28 september maakt de jury bekend welk project met de prijs naar huis mag.

Arie Keppler
De prijs wordt voor de negende keer uitgereikt dit jaar, door de stichting Mooi Noord-Holland. De prijs is vernoemd naar Arie Keppler, die directeur was van de Amsterdamse Woningdienst. De prijs is bedoelt om architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed die zorg dragen voor voor hun omgeving in sociaal, maatschappelijk, technisch of ruimtelijk opzicht extra aandacht te geven.

Genomineerden
Naast het Van Eesteren Paviljoen zijn er uit de 82 inzendingen 11 projecten genomineerd:

Placemaking
– Lichtpoort, Afsluitdijk – Studio Roosegaarde / Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Nieuwe Afsluitdijk
– Van Eesteren Paviljoen, Amsterdam – Korteknie Stuhlmacher Architecten / Stichting Van Eesterenmuseum
– Vuurtoreneiland, Durgerdam – krft / Stichting Vuurtoreneiland

Sociale cohesie
– Augustanahof, Amsterdam – Ponec de Winter & Wolters Vastgoed BV (samen ‘BIND’) / Diaconie Evangelische Lutherse Gemeente Amsterdam (ELGA)
– Kindercampus Zuidas, Amsterdam – Fact Architects en Hund Falk architecten / Gemeente Amsterdam
– Onderzoeksgebied Van der Pekbuurt, Amsterdam – Architectenbureau Hoogeveen / Stichting Ymere

Hergebruik en herbestemming
– Brouwerij De Werf, Enkhuizen – Mark Fuller Architects / Brouwerij en Proeflokaal de Betonning
– Fort K’IJK en Kijkkoepel, Uitgeest – Hooyschuur architecten / Stadsherstel Amsterdam en BureauVanEig / Landschap Noord Holland
– Wierschuur Nieuwland, Hippolytushoef – AG Architecten / V.o.f. Villa Nieuwland

Stedelijke verdichting
– De Smaragd, Amsterdam – M3H Architecten / De Alliantie Ontwikkeling
– Patch 22, Amsterdam – FRANTZEN et al / Lemniskade Projecten BV, Tom Frantzen & Claus Oussoren
– W99, Amsterdam – Hund Falk architecten en Fact architects / Lingotto Ontwikkeling BV

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Mooi Noord-Holland.

Presentatie Coalitie-akkoord