Verhalenvoorstelling 60 jaar Werk in Nieuw-West

Kom naar het Van Eesteren Museum tijdens de 24H van West voor een verrassende voorstelling vol verhalen over 60 jaar Werk in West. Drie generaties vertellen over werk en passie, met als decor de expositie Werk in West.

Van groot bedrijf tot broedplaats, van tuinbouw tot krantenwijk, van thuiswerk tot dansschool; de vertellers nemen het publiek mee in de wereld van de bouw, de kantoren, de haven, de winkels, het groen, de horeca, en de vele zichtbare en onzichtbare nieuwe bedrijfjes.

In 60 jaar Werk in West vertellen oude en jonge mensen over allerlei soorten betaald en onbetaald werk, over wat ze aan hun werk beleven, over brood op de plank of over hun zoektocht naar werk en over hun dromen en passie. Een aanstekelijke vertelvoorstelling onder leiding van Anne van Delft.

Na afloop van de voorstelling is er ruim gelegenheid om vragen aan de vertellers te stellen en verhalen met elkaar te delen. Reserveer voor de voorstelling, en zie daarbij de expositie Werk in West.

Datum & tijd:
Zondag 6 maart 2016 15:00 uur
Zondag 13 maart 2016 11:00 uur
Duur van de voorstelling is 1 uur
Locatie: Burgemeester De Vlugtlaan 125; Slotermeer
Kosten: € 5,00
Korting: € 2,00 met CJP/Stadspas/65+/Vriend.

Koop tickets

Voorstelling mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, Port of Amsterdam en EFL-Stichting.

Werk in West
In 2015, tot en met het voorjaar van 2016, werkt het Van Eesteren Museum met het verbindende thema ‘Werk in West’. Met dit project willen we een overzicht geven van het ontstaan en de ontwikkeling van de werkgebieden en de werkgelegenheid in Amsterdam Nieuw-West en de nabije omgeving, op ruimtelijk en sociaal niveau. En hoe onverwacht divers dit werk is, en Nieuw-West maakt?

Wat staat er nog meer in de agenda?
24 februari | Van Eesterengesprek #49: Informeel werk in Nieuw-West
18 maart | Excursie langs oude en nieuwe bedrijven, met eindstop IBM en B.Amsterdam
26 maart | Finissage van de expositie Werk in West, waarvan de installatie World Wide Nieuw West onderdeel is

60 jaar Werk in Nieuw-West

24H West

Ontdek Amsterdam tijdens 24H West!
24H Amsterdam is dé manier om de stad op een nieuwe manier te ervaren. Of het nu oost, west, noord, zuid of zuidoost betreft. Bij de voorjaarseditie 24H West staat het westen van Amsterdam centraal. Vanaf zaterdagmiddag 12 maart 12.00 uur tot zondagmiddag 13 maart 12.00 uur vind je in West heel veel leuke en ongewone evenementen.

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl).Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.