Vrijheidsmaaltijd: 75 jaar vrijheid aan de Sloterplas – Afgelast

De Vrijheidsmaaltijd die op 5 mei 2020 door het Van Eesteren Museum in samenwerking met het ZID theater zou worden gehouden, is afgelast. In verband met landelijke maatregelen inzake het coronavirus (COVID-19) is het Van Eesteren Museum tijdelijk gesloten. Vooralsnog tot 1 juni.

Sinds een aantal jaar opent het Van Eesteren Museum haar deuren voor de buurt tijdens de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei. Op die dag gedenken wij niet alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, maar vieren wij ook de vrijheid waarin we vandaag de dag mogen leven, in heel Nederland, en ook in Amsterdam Nieuw-West. Vrijheid gaat soms samen met verzet en andersom. Op 5 mei staan we stil bij de vrijheid en verzamelen en delen wij tijdens de vrijheidsmaaltijd verhalen van buurtbewoners, waarin wij op zoek gaan naar persoonlijke verhalen over vrijheid en verzet. Van jong en oud.
Dit jaar kan de Vrijheidsmaaltijd helaas niet plaatsvinden.

Vrijheidsmaaltijd
Een Vrijheidsmaaltijd gaat om het samen genieten en delen van eten en drinken. Door samen te koken en verschillende keukens te proeven, ervaren en delen wij smaken en brengen wij mensen samen.

Datum: Afgelast
Locatie: Van Eesteren Museum

Verkoop Tussen Kunst & Vintage. Vrijwilliger Jennifer toont telefoon. Foto: Anna Ietswaart.