Op Pad in de Tuinstad: Geuzenveld

Geuzenveld was na Slotermeer het tweede grote tuinstadproject in de jaren vijftig. Met de ervaringen van Slotermeer in het achterhoofd bleven de ontwerpers van Geuzenveld zoeken naar de beste manier om de ideale stad te bouwen. Zijn ze daarin geslaagd? Willen mensen hier wonen? Wat is er sindsdien afgebroken en wat is er nieuw gebouwd?

Geuzenveld, bestaande uit zes buurten rondom het Lambertus Zijlplein, is door de verschillende opvattingen over wonen een gevarieerde wijk geworden. En zoals het hoort in een dynamische stad, is de wijk niet bevroren in de tijd: de recente stedelijke vernieuwing heeft de wijk ingrijpend veranderd. Er is een mix ontstaan van naoorlogse woningen in de sociale huursector en nieuwe koopwoningen in grote appartementencomplexen. Van de nieuwbouw springt het Parkrandgebouw aan het Eendrachtspark het meest in het oog.

Ga met gids Karin Ruisch mee op pad door Geuzenveld en zie wat er is gebleven, wat er is verdwenen en wat er bij is gekomen. Monumenten, wolkenkrabbers, hoven, boerderijwoningen, parken, kunst: het is er allemaal, aan de rand van Amsterdam, tussen stad en polder.

Datum: vrijdag 12 mei 2017 en vrijdag 7 juli 2017
Vertrektijd: 13:30 uur; duur excursie circa anderhalf uur.
Startlocatie: Ontmoetingscentrum De Brug, Aalbersestraat 248a; Geuzenveld
Kosten: € 10,00
Korting: € 7,50 met CJP/Stadspas/65+/EenBetereStad-ticket

Koop tickets

Ruys de Beerenbrouckstraat in Geuzenveld met buslijn 21; 1957.

Geuzenveld

Vaartocht Van Eesteren Museum door Amsterdam Nieuw-West. Foto: Marjori Hong (www.gefladder.nl). Presentatie Coalitie-akkoord