Werk in West & World Wide Nieuw West

Logo Werk in West

Waar nog niet zo lang geleden in West de typemachines werden geproduceerd bij IBM, veroveren nu de start-ups en de zelfstandige ondernemers de wereld én hun boterham bij B.Amsterdam.

Hoe bedrijvig is het aan de westkant van Amsterdam? In tekst, beeld en kaarten laat de expositie ‘Werk in West’ zien hoe werk hier een verrassend grote rol speelt, en voortdurend aan verandering onderhevig is. Van tuinbouw rond 1930, tot de confectie-industrie vanaf de jaren ’60 en de talloze flexwerkers anno 2015.

Naast de expositie gaan we met verschillende activiteiten, waaronder Van Eesterengesprekken en excursies, op verkenning en onderzoek uit.

Een reeks nieuwe kaarten zijn gemaakt, samen met RVE Ruimte & Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam.

world wide nieuw west

Ook presenteren we de nieuwe installatie World Wide Nieuw West, van kunstenaar Marjolijn Boterenbrood. De installatie zit vol verhalen over producten en ondernemers uit winkelstrips in Nieuw-West, waar de hele wereld is terug te vinden.

Na 60 jaar is het fijnmazige systeem van winkels en bedrijfjes nog steeds succesvol als plek voor ontmoeting en economisch ontwikkeling. Het kunstproject maakt het goed functionerende ontwerp van Van Eesteren zichtbaar; nog altijd plukken we er de vruchten van!

World Wide Nieuw West is een portret van Amsterdam Nieuw-West en zijn internationale verbindingen, een kunstproject van Marjolijn Boterenbrood met stichting Werk Spoor.

Locatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125.
Te zien: tot en met maart 2016, klik hier voor bezoekinformatie.

Met dank aan:

AFK Amsterdams Fonds voor de KunstLogo EFL Stichting

Logo Gemeente Amsterdam   Logo Port of Amsterdam

Logo Juwelier NusseleinLogo fotolab Rijnja repro logo

'Broodje Berrak'. Foto nr. 51. Foto: Janna Koops. Fotowedstrijd 'Werk in West'. Categorie 'Hedendaags foto’s': eerste prijs.

In 2015, tot en met het voorjaar van 2016, werkt het Van Eesteren Museum met het verbindende thema ‘Werk in West’. Met dit project willen we een overzicht geven van het ontstaan en de ontwikkeling van de werkgebieden en de werkgelegenheid in Amsterdam Nieuw-West en de nabije omgeving, op ruimtelijk en sociaal niveau. En hoe onverwacht divers dit werk is, en Nieuw-West maakt?

Meta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPress Presentatie Coalitie-akkoord