Yellow Sunday-tocht door de Bretten een succes

Op Yellow Sunday organiseerde het Van Eesteren Museum een tocht door natuurgebied de Bretten. Onder leiding van landschapsarchitect Pieter Boekschooten is er flink doorgestapt in de stadswildernis. De deelnemers zijn onderweg niet teleurgesteld op kunstzinnig gebied.

Geen struintocht zonder obstakels
Hoewel het prachtig weer was voor een wandeling door de Bretten, is een struintocht door de stadswildernis geen rustige wandeling door het park. Er moest over bomen geklommen worden, want deze waren nog niet geheel ontruimd na de eerste storm van 2018. Gelukkig waren de belangijkste punten wel bereikbaar en kon Pieter meer dan genoeg vertellen over het gebied. Bijvoorbeeld waarom het gebied de Bretten heet en wat de Deur naar het Verleden daarmee te maken heeft.

Helaas kon er niet per trekvlot over de watertjes in de Bretten gereisd worden, al had dat niets te maken met het weer. De groep was met vijventwintig mensen simpelweg te groot, aangezien er slechts drie personen per keer kunnen oversteken. Daardoor kon er wel uitgebreid worden stilgestaan bij het uitkijkpunt over het grote volkstuinpark De Groote Braak. Een park dat er een stuk fraaier bij ligt dan tijdens de grote dijkdoorbraak omstreeks 1700.

De tocht eindigde bij het plaatsje Halfweg tussen Amsterdam Nieuw-West en Haarlem. Daar lag nog een laatste obstakel, al had het deze keer weinig met de wildernis te maken. De treinen reden niet en daarom moest de groep per bus terug naar huis reizen. Gelukkig reden deze wel en was de struintocht op Yellow Sunday een absoluut succes.

Herkansing
Voor de Spijtopanen volgt er later dit jaar een herkansing. Mocht je de tocht gemist hebben en geen dag langer willen wachten, dan kun je natuurlijk altijd mee op een van onze wandelingen door het Buitenmuseum. Hoewel iets minder ruig, zijn deze wandelingen buitengewoon informatief en kom je alles te weten over de Tuinsteden en de wederopbouwperiode.

Kijk voor alle evenementen in onze agenda Voor speciale evenementen zoals de wandeltocht door de Bretten houd je deze pagina in de gaten.

Met dank aan Pieter Boekschooten

Presentatie Coalitie-akkoord