Loading Events

← Back to Events

Zuidas – ‘De Nieuwe Poort’

+ Google Map
Claude Debussylaan 2-8
Amsterdam-Zuid,1082 MD

September 2014

€5,00

Van Eesterengesprek in Buitenveldert #1 – Het Ontstaan

16 September, 2014 | 20:00 - 22:00
Vogelvlucht AUP Buitenveldert gezien naar het Zuidwesten. Op de voorgrond een deel van Plan Zuid van Berlage. Er achter de toekomstige Tuinstad Buitenveldert. Links de Amstel; 1935. Kaart: Dienst der Publieke Werken.

Hoe is Buitenveldert ontstaan? Wat maakt deze wijk zo uniek? Wat is het succes van Buitenveldert, en wat had er beter gekund? Van Eesteren was zelf erg te spreken over Buitenveldert. Waarom was dat zo en wat was zijn eigen rol hierin? In het eerste Van Eesterengesprek op dinsdag 16 september gaan Kees Somer en Alex Hendriksen, beiden architectuurhistoricus, op deze onderwerpen in.

Lees meerFind out more »

October 2014

€5,00

Van Eesterengesprek in Buitenveldert #2 – De Mensen

7 October, 2014 | 20:00 - 22:00

Wie woonden en wonen in Buitenveldert? Wat zijn de trends? Wat zijn de succesfactoren voor het wonen in Buitenveldert? Wie wonen er straks? Voor wie is Buitenveldert geschikt? Sprekers: Jeroen Slot, directeur bureau Onderzoek en Statistiek gemeente Amsterdam. Carlinde Adriaanse, stadsociologe gepromoveerd op na-oorlogse succeswijken. Zij deed ook onderzoek in Buitenveldert.

Lees meerFind out more »

November 2014

€5,00

Van Eesterengesprek in Buitenveldert #3 – De groene wijk

18 November, 2014 | 20:00 - 22:00
Architectuurwandeling door Buitenveldert. Foto: VIctorien Koningsberger.

Hoe is het groen bedacht, uitgevoerd. Hoe staat het er nu bij? Wat is de invloed van beheer? Hierop zal de eerste spreker Dorine Hoogstraten antwoorden geven. Zij is historica, heeft onderzoek gedaan naar groen in Buitenveldert, met name Gijsbrecht van Amstelpark. De tweede spreker zal spreken over het groen nu en straks. Fleur en geur? Is het oorspronkelijk landschapsplan nog herkenbaar?

Lees meerFind out more »

December 2014

€5,00

Van Eesterengesprek in Buitenveldert #4 – De Toekomst

9 December, 2014 | 20:00 - 22:00

Concrete plannen voor de toekomst van Buitenveldert liggen er niet. Maar er gaat ongetwijfeld het een en ander veranderen. Al was het alleen maar omdat een groot deel van de huidige bewoners er over een jaar of 10-15 niet meer zijn… Maurits de Hoog zal een beeld te schetsen van de positie van Buitenveldert in de stad vanuit DRO gezien. Welke rol/betekenis kan Buitenveldert hebben voor de stad en wat moet je dan vasthouden en versterken en wat niet? In hoeverre is er ruimte en aandacht voor erfgoedbehoud.

Lees meerFind out more »
+ Export Events
van Eesteren Museum