« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Bomensafari langs de Sloterplas

16 April, 2022 | 13:30 - 15:00

Op zaterdag 16 april 2022 van 13.30 tot 15.00 uur leidt bomenspecialist Hans Kaljee een bomensafari langs de Sloterplas. De bomensafari vindt plaats tegen de achtergrond van de tentoonstelling  Honderdduizend bomen en een bos van draad die tot en met 17 april 2022 te zien is in het Van Eesteren Museum.

Hans Kaljee is bomenconsulent bij de gemeente Amsterdam en neemt ons deze middag mee langs de bomen aan de Sloterplas. Tijdens de safari vertelt hij onder meer over de ‘bomentaal’ en hoe bij de realisatie van de Westelijke Tuinsteden in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw bomen niet zomaar een plaats kregen maar volgens een bepaalde systematiek werden geplant. Bijvoorbeeld als bomenrand, haak, accent of gevelritme. Stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren was zich sterk bewust van het belang van groen voor stadsbewoners en paste zoveel mogelijk groen toe in zijn Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) voor de Westelijke Tuinsteden. Dit is, decennia na dato, nog steeds duidelijk terug te zien in het stadsdeel, onder meer in de bijzondere bomen-carré vlak voor het Van Eesteren Museum.

Honderdduizend bomen en een bos van draad
In de tentoonstelling Honderdduizend bomen en een bos van draad staat een doek van honderd vierkante meter centraal dat is versierd met vele geborduurde bomen, blaadjes en vogels. Het is een werk dat textielkunstenaar Sara Vrugt maakte samen met vele vrijwillige medeborduurders. In de tentoonstelling zijn ook een bijbehorende documentaire en een audiotour te bekijken en beluisteren. Tot en met 17 april 2022 te zien in het Van Eesteren Museum. De tentoonstelling maakt deel uit van het project Groene Helden.

Datum: Zaterdag 16 april 2022
Tijd: 13.30 – 15.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Ticket: Reserveer hier uw ticket
Voertaal: Nederlands

Details

Date:
16 April, 2022
Time:
13:30 - 15:00
Event Category: