« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Documentaire Boom in Amsterdam

15 April, 2022 | 19:00 - 21:00

Op vrijdagavond 15 april 2022 vertoont het Van Eesteren Museum de documentaire Boom in Amsterdam in het Van Eesteren Paviljoen. Een documentaire over het belang van bomen in de stedelijke omgeving.

Amsterdamse bomen in de hoofdrol
In de documentaire Boom in Amsterdam van Agnes de Ruijter spelen Amsterdamse bomen de hoofdrol. De documentaire toont beelden van bomen, aangevuld met verrassende verhalen van stadsbewoners, schrijvers en wetenschappers over de betekenis van bomen en hun belang voor de stad. De Ruijter stelt in Het Parool: ‘Zij bepalen het leefklimaat, reguleren de waterhuishouding, de airconditioning. Ze zijn niet alleen de longen, maar ook het kloppende hart van een stad. Ze geven lucht en verkoeling, maar ook rust en bewustzijn.’ Kortom: voor een gezonde stad en gezonde bewoners hebben wij bomen nodig! De vertoning van de documentaire start om 19.30 uur en duurt 52 minuten. Bekijk hier alvast de trailer van de documentaire.

Combineer documentaire met tentoonstelling
Bezoek voor of na de vertoning van de documentaire ook de tentoonstelling Honderdduizend bomen en een bos van draad die nog tot en met 17 april te zien in het Van Eesteren Museum. Textielkunstenaar Sara Vrugt borduurde samen met anderen, een bos van maar liefst honderd vierkante meter doek. Als ode aan de natuur. Spiraalvormig opgehangen vormt het doek een ‘bos’ dat je in wandelt.

Groene Helden Amsterdam
De documentaire Boom in Amsterdam maakt deel uit van het programma Groene Helden. Daarin werkt het Van Eesteren Museum samen met partijen die middels concrete projecten benadrukken hoe belangrijk groen is voor de stad Amsterdam en zijn bewoners. Het programma bestaat onder meer uit lezingen, groene workshops, buitenactiviteiten en de documentaire Boom in Amsterdam. Lees hier meer over Groene Helden Amsterdam.

Informatie Boom in Amsterdam
Data: vrijdag 15 april 2022
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Kosten: € 4,00 (vol tarief) | gratis (kortingstarief & kinderen t/m 12 jaar)

Koop tickets voor de film

Details

Date:
15 April, 2022
Time:
19:00 - 21:00
Event Category: