« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Creatieve workshop: wolken schilderen aan de Sloterplas

24 February, 2022 | 10:00 - 12:00

| €8

Kom in de voorjaarsvakantie naar de kunstworkshop: wolken schilderen aan de Sloterplas. Kunstdocent Geesje Stroo neemt jullie mee in de wereld van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, die geloofde dat goed en fijn wonen gepaard gaat met licht, lucht en ruimte.

Na een korte rondleiding door het museum ga je naar buiten en maak je met je telefoon foto’s van de lucht, de wolken en de spectaculaire Sloterplas. Geïnspireerd door deze beelden maak je vervolgens een eigen wolkenschilderij waarin het accent vooral komt te liggen op het leren schilderen van luchten. Geesje leert jullie kijken naar de lucht en de groene omgeving. Aan het einde van de workshop staat de warme chocomel klaar.

Verwonder je over je omgeving, leer dat je meer kunt dan je denkt, en vooral: geniet van elkaars creativiteit en gezelschap!

Groene Helden
De kunstworkshop: wolken schilderen aan de de Sloterplas maakt deel uit van het Groene Helden programma. Het programma bestaat uit lezingen, door onder anderen prof. dr. Zef Hemel, prof. dr. Arnold van der Valk, drs. Linda Vlassenrood en drs. Jouke van der Werf, groene workshops en buitenactiviteiten met landschapsarchitect Pieter Boekschooten en directeur van MijnStadstuin Sem Roefs. Van februari t/m april 2022 is in het Van Eesteren Museum de tentoonstelling Honderdduizend bomen en een bos van draad te zien, gemaakt door kunstenares Sara Vrugt.

Data: woensdag 23 februari |13.00 – 15.00 uur  en donderdag 24 februari | 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV Amsterdam
Maximum aantal deelnemers per workshop: 15
Leeftijd: alle leeftijden
Prijzen*: € 8,00 (volwassenen vol tarief) | € 4,00 (kortingstarief) | € 4,00 (kinderen t/m 12 jaar) | gratis (kinderen t/m 12 jaar met Stadspas)
Tickets: Wil je zeker zijn van deelname? Reserveer dan je tickets vooraf online via onze website:

Reserveer hier een ticket voor de Creatieve workshop

Creatieve workshops in schoolvakanties
In alle schoolvakanties biedt het van Eesteren Museum creatieve workshops voor jong en oud aan. Wilt u op de hoogte blijven van deze workshops en/of al onze andere activiteiten? Let dan op de aankondigingen op onze website en onze facebookpagina of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Details

Date:
24 February, 2022
Time:
10:00 - 12:00
Cost:
€8
Event Category:

Venue

Van Eesteren Paviljoen
Noordzijde 31
Amsterdam, 1064 GV
+ Google Map
Website:
www.vaneesterenmuseum.nl