« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Creatieve workshop: wolken schilderen aan de Sloterplas – VERVALT

30 December, 2021 | 10:00 - 12:00

Update 18 december 2021 – In lijn met de actuele maatregelen van de Nederlandse overheid is het Van Eesteren Museum met ingang van 19 december 2021 t/m 14 januari 2022 gesloten voor bezoekers. Als gevolg daarvan komt deze workshop te vervallen.

 

Kom in de kerstvakantie naar de kunstworkshop: wolken schilderen aan de Sloterplas. Kunstdocent Geesje Stroo neemt jullie mee in de wereld van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren, die geloofde dat goed en fijn wonen gepaard gaat met licht, lucht en ruimte.

Na een korte rondleiding door het museum ga je naar buiten en maak je met je telefoon foto’s van de lucht, de wolken en de spectaculaire Sloterplas. Geïnspireerd door deze beelden maak je vervolgens een eigen wolkenschilderij waarin het accent vooral komt te liggen op het leren schilderen van luchten. Geesje leert jullie kijken naar de lucht en de groene omgeving. Aan het einde van de workshop staat de warme chocomel klaar bij een gezellige vuurkorf.

Verwonder je over je omgeving, leer dat je meer kunt dan je denkt, en vooral: geniet van elkaars creativiteit en gezelschap!

Groene Helden
De kunstworkshop: wolken schilderen aan de de Sloterplas maakt deel uit van het Groene Helden programma. Het programma bestaat uit lezingen, door onder anderen prof. dr. Zef Hemel, prof. dr. Arnold van der Valk, drs. Linda Vlassenrood en drs. Jouke van der Werf, groene workshops en buitenactiviteiten met landschapsarchitect Pieter Boekschooten en directeur van MijnStadstuin Sem Roefs. Van februari t/m april 2022 is in het Van Eesteren Museum de tentoonstelling Honderdduizend bomen en een bos van draad te zien, gemaakt door kunstenares Sara Vrugt.

Data: VERVALT – Deze workshop zou plaatsvinden op donderdag 30 december 2021, maar komt te vervallen als gevolg van de tijdelijke sluiting in verband met de actuele coronamaatregelen.
Tijden: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV Amsterdam
Maximum aantal deelnemers per workshop: 15
Leeftijd: alle leeftijden
Prijzen*: € 8,00 (volwassenen vol tarief) | € 4,00 (kortingstarief) | € 4,00 (kinderen t/m 12 jaar) | gratis (kinderen t/m 12 jaar met Stadspas)
Tickets: Voor deze workshop zijn geen tickets meer te reserveren. Bezoekers die voor deze workshop al een ticket hadden gereserveerd, krijgen van ons persoonlijk bericht.

 

Creatieve workshops in schoolvakanties
In alle schoolvakanties biedt het van Eesteren Museum creatieve workshops voor jong en oud aan. Wilt u op de hoogte blijven van deze workshops en/of al onze andere activiteiten? Let dan op de aankondigingen op onze website en onze facebookpagina of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Details

Date:
30 December, 2021
Time:
10:00 - 12:00
Event Category: