« Alle activiteiten

  • This event has passed.

De Vertellende Tuinen

2 May, 2015 | 13:00 - 3 May, 2015 | 17:00

| €10,00

In 2015 werkt het Van Eesteren Museum met het verbindende thema ‘Werk in West’. Met dit project willen we een overzicht geven van het ontstaan en de ontwikkeling van de werkgebieden en de werkgelegenheid in Amsterdam Nieuw-West en de nabije omgeving, op ruimtelijk en sociaal niveau. En hoe onverwacht divers dit werk is, en Nieuw-West maakt? Door verschillende activiteiten waaronder een expositie, Van Eesterengesprekken en excursies gaan we op verkenning en onderzoek uit.

Tochten in de Tuinen
Het Van Eesteren Museum besteedt i.h.k.v. ‘Werk in West’ graag aandacht aan ‘De Vertellende Tuinen’, onderdeel van ‘Tochten in de Tuinen van West’, een programma van Stichting DW-RS Producties i.s.m. lokale ondernemers. In april en mei kan je drie weekenden op pad door dit groene natuur-, stadslandbouw- en recreatiegebied aan de westrand van Amsterdam. Op verschillende locaties zijn kleinschalige  optredens, in verbinding met het landschap en lokale ondernemers.

De Vertellende Tuinen
Op zaterdag 2 en zondag 3 mei kan je mee op de fietstocht ‘De Vertellende Tuinen’, een begeleide route langs groene ondernemers in Tuinen van West. Onder leiding van Anne van Delft, die al vaker verhalen van boeren en tuinders in Nieuw-West presenteerde, duik je letterlijk en figuurlijk de vier polders in die samen Tuinen van West vormen. De groene ondernemers vertellen over de band met hun vak, de grond en het gebied. Een route terug in de tijd! Ze laten je kijken naar de bodem waarop zij telen, en je mag proeven van prille voorjaarsplanten.

De volgende ondernemers verrassen onderweg met hun verhaal; Wil en Lisan Sturkenboom laten in hun  gloednieuwe Fruittuin van West ervaren wat er leeft rondom de bloesem van peren, pruimen, appels en bessen. Wim Bijma) laat proeven hoe sterk zijn ‘vergeten’ groenten en kruiden smaken als je de oude veengrond verwent met mineralen (alleen op 2 mei). Jasper Sinoo, biologisch tuinder in Mijn Stadstuin, geniet als hij  stadsmensen aan het werk ziet tussen hun groenten en bloemen (alleen op 3 mei). Met Trijntje Hoogendam van ecologische zorgboerderij De Boterbloem beland je ten slotte tussen het opkomend graan, waar haar grootvader al over zijn akkers uitkeek. Onderweg fiets je langs  bijzondere plekken waar je deze bijzondere stadsrand ziet veranderen.

Tijd: 13:00-17:00 uur
Startlocatie: buitenbar Cantina, Rijk van de Keizer, Joris van den Berghweg 101-111.
Eindpunt: Ecologische zorgboerderij De Boterbloem, Lutkemeerweg 262.
Kaarten: 10,00. Kinderen en stadspas: 6,00. Inclusief versnaperingen onderweg.
Koop van tevoren: een e-ticket voor de betreffende dag en route. Op locatie kan contant betaald worden maar vol is vol! Aanmelders ontvangen een routekaart met vertrekpunt en locaties.
Reserveren en meer info: info@dw-rs.nl; tel. 020-4121415; Facebook event.

Het Van Eesterengesprek op woensdag 15 april over de arbeidsmarkt, trends en ontwikkelingen in economie en maatschappij was de aftrap in de reeks over ‘Werk in West’. Meer informatie over het project volgt. Houdt voor meer nieuws de agenda in de gaten.


Fruittuin van West

Details

Start:
2 May, 2015 | 13:00
End:
3 May, 2015 | 17:00
Cost:
€10,00
Event Categories:
,

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

Westelijke Tuinsteden
Amsterdam Nieuw-West,1064Netherlands+ Google Map
van Eesteren Museum