• This event has passed.

30 January Sat | 13:30 - 15:00

| €12,50
Kunst op de Sloterplas

Update 13 januari 2021 – In verband met het coronavirus (COVID-19) is het Van Eesteren Museum gesloten voor bezoekers tot en met dinsdag 9 februari 2021. Meer informatie vindt u hier.

Ga met het Van Eesteren Museum mee op fietstocht rondom de Sloterplas, het blauwe hart van de Westelijke Tuinsteden. Met gids en kunstenaar Rob Loos gaan we op zoek naar de indrukwekkende, openbare kunstwerken aan de oevers van dit Amsterdamse water. De één verticaal, de ander horizontaal. De één strak, abstract en mannelijk, de ander rond, liggend en vrouwelijk. Beeldende, groene, nautische en architectonische kunstwerken. Wat vinden we ervan?

Schepen aan de oevers van de plas
Tijdens de fietstocht komen we onder meer langs de noordoostoever van de Sloterplas met het terras Oostoever. Architect Dick Slebos van de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam ontwierp het in 1961. Vanaf de overkant van het water lijkt het alsof het complex een binnenvaartschip is dat aan de oever ligt en gereed is om weg te varen. Ook maak je tijdens de fietstocht kennis met het indrukwekkende beeld Constructie I-Beans 30 DIN, een staalconstructie met I-balken, het beroemde beeld uit 1966 van André Volten. De dichter Bert Schierbeek maakte daarover het gedicht voor André Volten. Hieronder een fragment, afkomstig uit Het Amsterdams Beeldenboek (1996).

‘… strak als een balk

de horizon en het bos

breken door stapelen

inkorten en verlengen

een uitgedijd boegbeeld

van een voortdurend

varend stilstaand schip …’

Datum: deze fietstocht stond gepland voor zaterdag 30 januari 2021, maar is uitgesteld.
De nieuwe datum wordt later bekendgemaakt via deze website.
Bezoekers die reeds één of meer tickets voor deze fietstocht hadden gereserveerd, krijgen persoonlijk bericht van ons.
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: 1,5 uur
Startlocatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31 te Amsterdam
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.

Let op:
1. Deelnemers moeten zelf zorgen voor een fiets. Het museum stelt geen fietsen ter beschikking,
2. De fietstocht gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.

Toegankelijkheid: De fietstocht vindt plaats in de openbare ruimte in Amsterdam Nieuw-West en is toegankelijk voor iedereen die kan fietsen. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.

Voertaal: Nederlands

Koop hier tickets

Tickets kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Voor al onze bezoekers gelden onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek.

Terras Oostoever aan de noordoostelijke punt van de Sloterplas. Foto: Erik Swierstra.

Date:
30 January Sat