Fietstocht Kunst om de Sloterplas

26 September Sun | 13:30 - 15:00

| € 12,50

Ga met het Van Eesteren Museum mee op fietstocht rondom de Sloterplas, het blauwe hart van de Westelijke Tuinsteden. Met gids en kunstenaar Rob Loos gaan we op zoek naar de indrukwekkende, openbare kunstwerken aan de oevers van dit Amsterdamse water. De één verticaal, de ander horizontaal. De één strak, abstract en mannelijk, de ander rond, liggend en vrouwelijk. Beeldende, groene, nautische en architectonische kunstwerken. Wat vinden we ervan?

Schepen aan de oevers van de plas
Tijdens de fietstocht komen we onder meer langs de noordoostoever van de Sloterplas met het terras Oostoever. Architect Dick Slebos van de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam ontwierp het in 1961. Vanaf de overkant van het water lijkt het alsof het complex een binnenvaartschip is dat aan de oever ligt en gereed is om weg te varen. Ook maak je tijdens de fietstocht kennis met het indrukwekkende beeld Constructie I-Beans 30 DIN, een staalconstructie met I-balken, het beroemde beeld uit 1966 van André Volten. De dichter Bert Schierbeek maakte daarover het gedicht voor André Volten. Hieronder een fragment, afkomstig uit Het Amsterdams Beeldenboek (1996).

‘… strak als een balk
de horizon en het bos
breken door stapelen
inkorten en verlengen
een uitgedijd boegbeeld
van een voortdurend
varend stilstaand schip …’

Datum: zaterdag 26 september 2021
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: 1,5 uur
Startlocatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31 Amsterdam
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen
Let op: 1. Deelnemers moeten zelf zorgen voor een fiets. Het museum stelt geen fietsen ter beschikking, 2. De fietstocht gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: De fietstocht vindt plaats in de openbare ruimte in Amsterdam Nieuw-West en is toegankelijk voor iedereen die kan fietsen. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.
Voertaal: Nederlands
Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Let op: houders van een kortingspas of -kaart moeten deze pas of kaart meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.

Algemene informatie bezoek aan het museum
Lees voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek de informatie op de pagina Plan je bezoek. Daar vindt u alle informatie over tickets, kortingstarieven, tijdsloten, onze coronamaatregelen en de toegankelijkheid van het museum.

Koop tickets voor de fietstocht Kunst om de Sloterplas

Terras Oostoever aan de noordoostelijke punt van de Sloterplas. Foto: Erik Swierstra.

Date:
26 September Sun