« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Fietstocht: Monumentale wandkunst

19 August, 2018 | 13:30 - 15:00

| € 15

Verborgen kunstschatten van Nieuw-West

De bouwtijd van de Westelijke Tuinsteden was een tijd van optimisme en ongeëvenaarde modernisering. Naast het oplossen van de woningnood was er tijdens de wederopbouwperiode veel aandacht voor de verfraaiing van de leefomgeving: door de aanleg van groenstroken, parken en ook met moderne kunst. Via een subsidieregeling werden in openbare gebouwen grote monumentale wandkunstwerken gerealiseerd, als integraal onderdeel van de architectuur.

Amsterdam heeft er bijna 200. De kunstenaars experimenteerden met nieuwe technieken en materialen zoals glas in beton, glas in metaal of baksteenreliëf, maar maakten ook grote tegeltableaus en mozaïeken.

Deze uitzonderlijke kunstvorm staat op dit moment onder druk: juist gebouwen uit de wederopbouw  worden getransformeerd of gesloopt. Veel monumentale wandkunstwerken zijn inmiddels verloren gegaan.

Tijdens de fietstocht onder leiding van kunsthistoricus Clasien Slebos maak je kennis met het rijke kunstbezit van de Westelijke Tuinsteden. We bekijken een groot aantal architectuurgebonden kunstwerken en je hoort meer over de ontstaansgeschiedenis, de betrokken kunstenaars en de pogingen die er worden gedaan om deze kunst voor de toekomst te behouden.

Datum: zondag 19 augustus
Vertrektijd: 13.30
Startlocatie: Van Eesteren Paviljoen
Ticket: € 15,00
Met CJP/Stadspas € 2,50 korting

Koop tickets


Details

Date:
19 August, 2018
Time:
13:30 - 15:00
Cost:
€ 15
Event Category:
van Eesteren Museum