« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Fietstocht: Monumentale wandkunst

29 December, 2017 | 14:00 - 15:30

| € 15,00

Verborgen kunstschatten van Nieuw-West

De bouwtijd van de Westelijke Tuinsteden was een tijd van optimisme en ongeëvenaarde modernisering. Naast het oplossen van de woningnood was er tijdens de wederopbouwperiode veel aandacht voor de verfraaiing van de leefomgeving: door de aanleg van groenstroken, parken en ook met moderne kunst. Via een subsidieregeling werden in openbare gebouwen grote monumentale wandkunstwerken gerealiseerd, als integraal onderdeel van de architectuur.

Amsterdam heeft er bijna 200. De kunstenaars experimenteerden met nieuwe technieken en materialen zoals glas in beton, glas in metaal of baksteenreliëf, maar maakten ook grote tegeltableaus en mozaïeken.

Deze uitzonderlijke kunstvorm staat op dit moment onder druk: juist gebouwen uit de wederopbouw  worden getransformeerd of gesloopt. Veel monumentale wandkunstwerken zijn inmiddels verloren gegaan.

Tijdens de fietstocht onder leiding van kunsthistoricus Norman Vervat maak je kennis met het rijke kunstbezit van de Westelijke Tuinsteden. We bekijken een groot aantal architectuurgebonden kunstwerken en je hoort meer over de ontstaansgeschiedenis, de betrokken kunstenaars en de pogingen die er worden gedaan om deze kunst voor de toekomst te behouden.

Datum: vrijdag 29 december
Vertrektijd: 14.00 uur
Eindtijd: 15.30 uur
Startlocatie: Van Eesteren Paviljoen
Ticket: € 15,00
Kortingsprijs: € 12,50 met CJP/Stadspas

Koop tickets

Op donderdagavond 30 november 2017 vindt een Van Eesteren Gesprek plaats over monumentale wandkunst uit de Wederopbouwperiode. Klik hier voor meer informatie.


Details

Date:
29 December, 2017
Time:
14:00 - 15:30
Cost:
€ 15,00
Event Category:

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/
van Eesteren Museum