• This event has passed.

Fietstocht naar de Tuinen van West

1 August Sun | 13:30 - 15:00

| € 12,50

De fietstocht naar de Tuinen van West start bij het Van Eesteren Museum aan de Sloterplas. De Tuinen van West is een bijzonder gebied rondom Amsterdam en ontstond na 2007. Toen de vier groene polders tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmerweg, Halfweg en de Haarlemmerweg in de Hoofdgroenstructuur werd opgenomen. Sindsdien zijn de vier polders door het voormalig stadsdeel Nieuw-West verder ontwikkeld tot uniek, multifunctioneel stadslandbouw-en recreatiegebied: Tuinen van West.

We gaan eerst naar de Fruittuin van West. Dit is een biologische fruitkwekerij met winkel, café én terras. Bezoekers kunnen zelf hun eigen fruit plukken en eieren rapen tegen een vriendelijke prijs. Daarna bezoeken we onder meer de Stadstuin – waar getuinierd wordt met hulp van de Tuinbutler, bloemen worden verkocht – en fietsen we langs het Fluisterbos en het Nieuw-Bijenpark, een bijzonder tuincomplex. Onderweg kom je meer te weten over hoe er al sinds de Middeleeuwen wordt gewerkt in dit gebied. OOk In de Lutkemeerpolder gaan we het contrast zien tussen oude en nieuwe ontwikkelingen. Kortom, er is veel te leren, te zien, te ruiken en te proeven deze middag! Landschapsarchitect Pieter Boekschooten is onze gids. Hij werkte zelf jarenlang aan Tuinen van West en legt tijdens de fietstocht uit hoe het gebied is ontstaan sinds de vroege middeleeuwen en wat het tot zo’n bijzonder deel van Amsterdam maakt.

Datum: zondag 01 augustus 2021
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: 2,5 uur
Startlocatie: Van Eesteren Paviljoen, Noordzijde 31,Amsterdam
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Fiets: voor de fietstocht heeft u een eigen fiets nodig. De fietstocht gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.
Voertaal: Nederlands
Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Let op: houders van een kortingspas of -kaart moeten deze pas of kaart meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.

Algemene informatie bezoek aan het museum
Lees voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek de informatie op de pagina Plan je bezoek op onze website. Daar vindt u alle informatie over tickets, kortingstarieven, tijdsloten, onze coronamaatregelen en de toegankelijkheid van het museum.

Koop tickets voor de Fietstocht naar de Tuinen van West

Date: