« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Fietstocht langs de zelfbouw in Nieuw-West

19 June, 2016 | 13:00 - 15:30

Zelfbouwkavels met rijtjeshuizen in Getijenveld / Geuzenveld. Foto: R. Rijntjes (uit Plan Amsterdam).

Zelfbouwkavels met rijtjeshuizen in Getijenveld / Geuzenveld. Foto: R. Rijntjes (uit Plan Amsterdam).

Op 18 & 19 juni 2016 organiseert ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam de Dag van de Architectuur Amsterdam. Amsterdam heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan door mensen die zelf hun huis hebben gebouwd. Ontdek tijdens het weekend van de Dag van de Architectuur Amsterdam alles over zelfbouw.

Het Van Eesteren Museum doet mee. Maak een fietstocht langs de verschillende zelfbouw ontwikkelingen in Nieuw-West. De tocht voert langs al gerealiseerde en nog te realiseren projecten, langs individuele zelfbouw, zelfbouw door een collectief en natuurlijk ook langs de veelbesproken en zeer geslaagde klusflat aan de U.J. Klarenstraat. Paulus de Wilt, voormalig wethouder in het stadsdeel en vanuit die rol stuwende kracht achter verschillende ontwikkelingen, is uw gids. Het wordt een hele trap: vertrekken bij het Van Eesteren Museum in Slotermeer via Geuzenveld, Osdorp en door Slotervaart om te eindigen bij Lola Luid vlak achter de Jan Evertsenstraat. Wellicht ook een verrassende kennismaking met dit weidse en groene stadsdeel.

Locatie: Nieuw-West
Datum: zondag 19 juni
Tijden: 13.00 uur (duur circa 2,5 uur)
Verzamelpunt: Van Eesteren Museum | Burgemeester de Vlugtlaan 125

Aanmelden: Stuur een email met je naam, telefoonnummer naar dvda-amsterdam@arcam.nl | Let op: er kunnen maximaal 15 bezoekers per fietstocht mee | Inschrijving op volgorde van binnenkomst email | U dient op de dag zelf in het bezit te zijn van een ticket voor de Dag van de Architectuur Amsterdam.

Details

Date:
19 June, 2016
Time:
13:00 - 15:30
Event Category:

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

Van Eesteren Museum
Burgemeester De Vlugtlaan 125
Amsterdam-Slotermeer, 1063 BJ
+ Google Map
Phone:
020-4471857
Website:
vaneesterenmuseum.nl