« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Friday Night Skateboard City x Cinema De Vlugt: Minding the Gap

26 May Fri | 21:00 - 22:30

Het Van Eesteren Museum organiseert in samenwerking met Cinema De Vlugt: Friday Night Skateboard City!

Bezoek eerst de tentoonstelling Skateboard City in het het Van Eesteren Museum. Skateboard City is een grootschalige tentoonstelling over skateboardcultuur in relatie tot de stad: origineel, creatief en do-it-yourself. Skateboarders hebben een unieke blik op de stad. Waar sommige stadsbewoners muren en hekken zien als obstakels, beschouwen skateboarders ze als uitdaging. De stad is voor een skateboarder één grote speeltuin. Dit idee staat centraal in de tentoonstelling Skateboard City. Films, video’s en documentaires spelen een belangrijke rol in de skateboardcultuur.

Daarna vertoont Cinema De Vlugt de prijswinnende documentaire Minding the Gap uit 2018. De documentaire gaat over drie skateboardende schoolvrienden die opgroeien in een Amerikaanse regio die decennialang zwaar werd getroffen door recessies. De vrienden vinden een uitlaatklep in het skateboarden. Hoofdpersoon Bing Liu probeert te begrijpen waarom hij en zijn vrienden allemaal op jonge leeftijd van huis zijn weggelopen.

Een combiticket kost 7,50 euro en kun je via onderstaande ticketknop bemachtigen.

Programma:
18.30-20.30 uur: Friday Night Skateboard City in Van Eesteren Museum (Noordzijde 31, 1064  GV  Amsterdam)
21.00-22.30 uur: vertoning Minding the Gap (82 min.) in Cinema De Vlugt (Burgemeester de Vlugtlaan 125, 1063 BJ  Amsterdam)
Vanaf het Van Eesteren Museum loop je in 5-10 minuten naar Cinema De Vlugt.

Koop tickets op de website van Cinema De Vlugt

 

Details

Date:
26 May Fri
Time:
21:00 - 22:30
Event Category: