« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Oorzaken Podcastfestival in Nieuw-West

7 June Wed - 11 June Sun

Van 7 t/m 11 juni strijkt het Oorzaken Internationaal Podcastfestival neer bij het Van Eesteren Museum en bij onze buren New Metropolis Nieuw-West. Met geluidswandelingen, luistersessies, masterclasses en kinderprogrammering.

A Mile in My Shoes
Voor de deur van het museum staat de ‘schoenenwinkel’ A Mile In My Shoes, gemaakt door het Empathy Museum in London (VK). Kies een paar schoenen in jouw maat uit, zet de koptelefoon op en start met wandelen. Elke wandeling duurt ongeveer 10 minuten en al wandelend luister je naar het levensverhaal van de eigenaar van de schoenen, de mens achter de schoenen. De verhalen komen uit de hele wereld, er zijn verhalen in het Engels en het Nederlands en voor zowel kinderen als volwassenen. Harper Lee schreef in haar beroemde boek To Kill a Mockingbird (1960): ’You never really understand a person until you consider things from his point of view, until you climb into his skin and walk around in it.’ In iemands huid kruipen is onmogelijk, maar dankzij de ‘schoenenwinkel’ van A Mile In My Shoes kom je aardig in de buurt.


 

Feestelijke opening
Op vrijdag 9 juni 2023 wordt A Mile In My Shoes van 17.30 tot 20.00 uur feestelijk geopend met muziek, hapjes en drankjes. Toegang is gratis. Kom ook langs, iedereen is welkom!

Wil je al eerder naar het Oorzaken Internationaal Podcastfestival? Dat kan! Van 1 t/m 4 juni vindt het festival plaats in en rond Vlaams Cultuurhuis de Brakke grond in het centrum van Amsterdam. Kijk voor het volledige programma op het blokkenschema van het festival.

Oorzaken Internationaal Podcastfestival in Nieuw-West
Data: 7 t/m 11 juni 2023
Tijden: 12.00-17.00 uur
Duur: ongeveer 10 minuten per wandeling
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Kosten: gratis

A Mile In My Shoes is een kunstproject van het Britse Museum of Empathy (van de Britse kunstenaar Clare Patey) en was eerder te zien in onder meer Londen, São Paulo, New York, Riga, Denver, Perth, Sydney en Melbourne. In Amsterdam maakt het deel uit van het Oorzaken Internationaal Podcast Festival 2023.

Oorzaken Internationaal Podcastfestival is tien dagen lang de mooiste verhalen voor je oren. Vanuit het centrum van Amsterdam en Nieuw-West brengt het tussen 1 en 11 juni audiodocumentaires die je meevoeren naar werelden waartoe je geen toegang leek te hebben of die je laten doordringen tot in de vezels van mensen die je dacht nooit te kunnen begrijpen. Het thema van 2023 is Tegenpolen. De beste makers van Nederland en Vlaanderen maakten speciaal voor Oorzaken nieuw werk. Verder zijn er bijzondere premières, live podcastshows, de beste audiodocumentaires uit de rest van Europa, audiowalks, workshops en installaties.

 

Details

Start:
7 June Wed
End:
11 June Sun
Event Category: