« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Op excursie langs ondernemers in de Burgemeester de Vlugtlaan

30 January, 2016 | 14:00 - 16:00

| € 7.50

ln het kader van het programma Werk in West is momenteel in het Van Eesteren Museum de installatie World Wide Nieuw West van kunstenaar Marjolijn Boterenbrood te zien. De installatie zit vol verhalen over producten en ondernemers uit winkelstrips in Nieuw-West, waar de hele wereld is terug te vinden.

Op zaterdag 30 januari gaan we langs bij de ondernemers aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam Slotermeer, de winkelstraat waar ook het Van Eesteren Museum is gevestigd. Stuk voor stuk bijzondere ondernemingen, met een eigen specialisatie en verhaal. Met Marjolijn als ‘reisleider’ en de ondernemers als gids in hun eigen winkel maak je tijdens deze bijzondere excursie een kleine wereldreis. Zo kan je vers geroosterde noten en zuidvruchten proeven bij de Notenwinkel, de geuren van ras el hanout en olijfolie opsnuiven bij Yakhlav, ontdekken hoe een loempiakraam op plein ’40-’45 uitgroeide tot Star Hollywood Nails, en pareltjes van feestjurken uit Istanbul bewonderen bij Modelux. En nog meer.

Na 60 jaar is het fijnmazige systeem van winkels en bedrijfjes nog steeds succesvol als plek voor ontmoeting en economisch ontwikkeling. Het kunstproject maakt het goed functionerende ontwerp van Van Eesteren zichtbaar; nog altijd plukken we er de vruchten van!

Museumdirecteur Anouk vertelt op radiozender AmsterdamFM alles wat we moeten weten, als voorproefje. Luister het fragment hier terug.

Portretten van de ondernemers
Simone Wouters, Alissa Rees en Elvira Scholten, drie studenten van de Design Academy en werkzaam bij The Beach, hebben ter completering van de installatie portretten gemaakt van ondernemers aan de Burgemeester De Vlugtlaan en de Johan Huizingalaan. Deze zijn te zien op www.worldwidenieuwwest.nl en in de installatie die onderdeel uitmaakt van de expositie Werk in West (tot eind maart 2016).

Datum: zaterdag 30 januari
Tijd: 14.00-16.00 uur
Startlocatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125
Kosten: € 7,50
Korting: € 2,00 met CJP/Stadspas/65+/Vriend.

Koop tickets

world wide nieuw west

World Wide Nieuw West is een portret van Amsterdam Nieuw-West en zijn internationale verbindingen, een kunstproject van Marjolijn Boterenbrood met stichting Werk Spoor.

Logo Werk in West In 2015, tot en met het voorjaar van 2016, werkt het Van Eesteren Museum met het verbindende thema ‘Werk in West’. Met dit project willen we een overzicht geven van het ontstaan en de ontwikkeling van de werkgebieden en de werkgelegenheid in Amsterdam Nieuw-West en de nabije omgeving, op ruimtelijk en sociaal niveau. En hoe onverwacht divers dit werk is, en Nieuw-West maakt?

Met dank aan het AFK, de EFL stichting, Gemeente Amsterdam en Port of Amsterdam.


Wat staat er nog meer in de agenda?
24 februari | Van Eesterengesprek  #49: Informeel werk in Nieuw-West
18 maart | Excursie langs oude en nieuwe bedrijven, met eindstop IBM en B.Amsterdam
26 maart | Finissage van de expositie Werk in West, waarvan de installatie World Wide Nieuw West onderdeel is

Details

Date:
30 January, 2016
Time:
14:00 - 16:00
Cost:
€ 7.50
Event Categories:
,

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

Van Eesteren Museum
Burgemeester De Vlugtlaan 125
Amsterdam-Slotermeer,1063 BJ
+ Google Map
Phone:
020-4471857
Website:
vaneesterenmuseum.nl
van Eesteren Museum