« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Op Pad in de Tuinstad: Osdorp-Oost

1 July, 2018 | 13:30 - 15:00

| € 12,50

Osdorp is de laatst gerealiseerde tuinstad van de Westelijke Tuinsteden. We zitten dan inmiddels in begin jaren zestig, de periode waarin men overgaat op hoogbouw om aan de voortdurende vraag naar woningen te kunnen voldoen. Met de hoogbouw komt ook nieuwe luxe: de flats aan de Notweg waren voor die tijd een noviteit, met liften, stortkokers en zelfs een vernuftig rek om de was op het balkon mee te verbergen. De soberheid van de jaren vijftig is voorbij, de jaren van welvaart komen eraan.

Tijdens deze rondleiding wandelen we met gids Isabel van Lent door Osdorp-Oost, langs de fraaie skyline aan de Sloterplas. Zo staan we onder meer stil bij de stadsvernieuwing van Meer en Oever, waar een nooit gebouwde snelweg een gat in de wijk achterliet, dat pas een paar jaar geleden met nieuwbouw is ingevuld.

Osdorp is groot genoeg om twee wandelingen te verdienen: in een andere wandeling door Osdorp-West, wordt u rondgeleid door door stadsvernieuwingsgebied Zuidwest Kwadrant en de buurten er aan grenzend.

Data: Zondag 1 juli
Vertrektijd: 13:30 uur
Startlocatie: Garage Notweg, Notweg 38, Osdorp
Kosten: € 12,50
Met CJP/Stadspas € 2,50 korting

Koop tickets


Details

Date:
1 July, 2018
Time:
13:30 - 15:00
Cost:
€ 12,50
van Eesteren Museum