« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Op pad in de Brettenzone

28 August Sat | 13:30 - 16:00

Ga mee struinen door de stadswildernis de Brettenzone. Deze zondagmiddag vertelt landschapsarchitect Pieter Boekschooten onderweg alles over dit bijzondere groengebied tussen de Amsterdamse Haarlemmerpoort en Halfweg. Als ontwerper van stukjes Brettenzone kent hij de paden en bijzonderheden als geen ander. De wandeltocht voert je mee door het ruige riet, wilde bosschages en langs verscholen waterpartijen.

Tussen de Haarlemmertrekvaart en de Verlegde Rijnlandse Hoogwaterkering bevindt zich de Brettenzone, gepland als groene buffer tussen Amsterdam-(Nieuw-)West en het Westelijk Havengebied. In het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) uit 1935 waren hier volkstuinen, sportparken, parkstroken en infrastructuur gepland. De geplande noordelijke verlegging van de Haarlemmerweg en de spoorlijn gingen echter grotendeels niet door.

De in het AUP 1934 aangegeven recreatieve strook, 500 meter breed en 7 kilometer lang is slechts uiterst beperkt gerealiseerd omdat de verbindingen met de stad minimaal mogelijk waren. Ook daarna werden voor het gebied veel plannen gemaakt, maar op een paar heuvels, wat sloten en één laantje na die wel zijn gerealiseerd, bleef het daar bij.. Misschien een geluk bij een ongeluk? Vandaag de dag kenmerkt het gebied zich namelijk vooral als een unieke ruige stadswildernis. Onderdeel van de Hoofdgroenstructuur én de Ecologische Hoofdstructuur!  Beeldende kunstobjecten vormen nu de parels aan het Brettenpad dat als een snoer van Westerpark tot Spaarnwoude loopt. Een van de weinige geslaagde menselijke toevoegingen in het ‘Museum van Ruimtelijke Intenties’ waarover de natuur vrijwel al deze menselijke pogingen heeft bedekt.

Zorg zelf voor gepast schoeisel en kleding, want we gaan struinen door de ruige stadswildernis!

Datum: zaterdag 28 augustus 2021
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: 2,5 uur
Startlocatie: café BRET, Orlyplein 76, 1043 DP Amsterdam. (Tegenover het NS station Sloterdijk)
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling gaat deels over (licht begroeide) struinpaden, waardoor de wandeling helaas zeer slecht tot niet toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke beperking of met een kinderwagen. Lees meer over de toegankelijkheid van het museum op de pagina Toegankelijkheid.
Voertaal: Nederlands
Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.
Let op: houders van een kortingspas of -kaart moeten deze pas of kaart meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.

Algemene informatie bezoek aan het museum 
Lees voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek de informatie op de pagina Plan je bezoek. Daar vindt u alle informatie over tickets, kortingstarieven, tijdsloten, onze coronamaatregelen en de toegankelijkheid van het museum.

Koop Tickets voor de Wandeling Op Pad in de Brettenzone


Meta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPressMeta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPressMeta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPressMeta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPressMeta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPress

Details

Date:
28 August Sat
Time:
13:30 - 16:00
Event Category:
van Eesteren Museum