• This event has passed.

Op pad in de Kolenkitbuurt

14 March Sun | 13:30 - 15:00

| €12.50

Deze wandeling voert door de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. Gids Karin Ruisch, oud-bewoner en cultuurwetenschapper, neemt u mee in een wijk met een bewogen geschiedenis. Is daar wat te zien dan? Ja zeker!

We gaan op deze middag kijken naar de architectuur van de panden die behouden blijven en die gaan verdwijnen. We kijken terug op het ontstaan van de wijk en de verschillen met de andere moderne tuinsteden. Welke bewoners heeft de wijk gekend en hoe zijn de veranderingen in de buurt tot stand gekomen? Ook zal er worden toegelicht wat de plannen voor de wijk zijn. Er zijn al enkele blokken gerenoveerd, twee projecten hebben zelfs een prijs gekregen. De wandeling is niet alleen interessant vanwege het stedenbouwkundig plan en de architectuur, maar ook vanuit cultureel en sociaal oogpunt.

Meer weten over de Kolenkitbuurt? Bekijk dan de documentaire Terug naar de Akbarstraat.

Datum: zondag 14 maart 2021
Vertrektijd: 13.30 uur
Startlocatie: voor de ingang van het WOW, Wiltzanghlaan 60, 1061 HC Amsterdam-West
Duur: circa 1,5 uur
Kosten: € 12,50 (vol tarief) / € 8,50 (kortingstarief) / gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Voertaal: Nederlands
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam West en is toegankelijk voor mensen met een beperking voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.

Koop tickets voor de wandeling door de Kolenkitbuurt

Tickets kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Voor al onze bezoekers gelden onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek.

Karin Ruisch als oud bewoonster van de Kolenkitbuurt. Foto (c) Privécollectie Karin Ruisch.

Date:
14 March Sun