• This event has passed.

Op pad in de Kolenkitbuurt

14 August Sat | 13:30 - 15:00

| € 12,50

Deze wandeling voert door de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. Gids Karin Ruisch, oud-bewoner en cultuurwetenschapper, neemt u mee in een wijk met een bewogen geschiedenis. Is daar wat te zien dan? Ja zeker!

We gaan op deze middag kijken naar de architectuur van de panden die behouden blijven en die gaan verdwijnen. We kijken terug op het ontstaan van de wijk en de verschillen met de andere moderne tuinsteden. Welke bewoners heeft de wijk gekend en hoe zijn de veranderingen in de buurt tot stand gekomen? Ook zal er worden toegelicht wat de plannen voor de wijk zijn. Er zijn al enkele blokken gerenoveerd, twee projecten hebben zelfs een prijs gekregen. De wandeling is niet alleen interessant vanwege het stedenbouwkundig plan en de architectuur, maar ook vanuit cultureel en sociaal oogpunt.

Meer weten over de Kolenkitbuurt? Bekijk dan de documentaire Terug naar de Akbarstraat.

Datum: zaterdag 14 augustus
Vertrektijd: 13.30 uur
Startlocatie: voor de ingang van het WOW, Wiltzanghlaan 60, 1061 HC Amsterdam-West
Duur: circa 1,5 uur
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Voertaal: Nederlands
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam West en is toegankelijk voor mensen met een beperking voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.

Algemene informatie bezoek aan het museum
Lees voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek de informatie op de pagina Plan je bezoek op onze website. Daar vindt u alle informatie over tickets, kortingstarieven, tijdsloten, onze coronamaatregelen en de toegankelijkheid van het museum.

Koop hier tickets voor de wandeling

Karin Ruisch als oud bewoonster van de Kolenkitbuurt. Foto (c) Privécollectie Karin Ruisch.

Date:
14 August Sat