« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Op pad in de Kolenkitbuurt

10 October, 2020 | 13:30 - 15:00

Karin Ruisch als oud bewoonster van de Kolenkitbuurt. Foto (c) Privécollectie Karin Ruisch.

Deze wandeling voert door de Kolenkitbuurt in Bos en Lommer. Gids Karin Ruisch, oud-bewoner en cultuurwetenschapper, neemt u mee in een wijk met een bewogen geschiedenis. Is daar wat te zien dan? Ja zeker!

We gaan op deze middag kijken naar de architectuur van de panden die behouden blijven en die gaan verdwijnen. We kijken terug op het ontstaan van de wijk en de verschillen met de andere moderne tuinsteden. Welke bewoners heeft de wijk gekend en hoe zijn de veranderingen in de buurt tot stand gekomen? Ook zal er worden toegelicht wat de plannen voor de wijk zijn. Er zijn al enkele blokken gerenoveerd, twee projecten hebben zelfs een prijs gekregen. De wandeling is niet alleen interessant vanwege het stedenbouwkundig plan en de architectuur, maar ook vanuit cultureel en sociaal oogpunt.

Meer weten over de Kolenkitbuurt? Bekijk dan de documentaire Terug naar de Akbarstraat.

Datum: zaterdag 10 oktober 2020
Vertrektijd: 13.30 uur
Startlocatie:  voor de ingang van het WOW, Wiltzanghlaan 60, 1061 HC  Amsterdam-West
Duur: circa 1,5 uur
Kosten: € 12,50 / € 10,00 (CJP/Student/Stadspas) / gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Voertaal: Nederlands

Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.

Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam West en is toegankelijk voor mensen met een beperking voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.

Koop hier tickets voor de wandeling

Het Van Eesteren Museum is met ingang van 20 juni 2020 weer open voor bezoekers. Tickets kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via de website. Voor al onze bezoekers gelden onze coronarichtlijnen en -maatregelen. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek.

Details

Date:
10 October, 2020
Time:
13:30 - 15:00
Event Category: