• This event has passed.

Op Pad in de Tuinstad: Amsterdam-Noord

8 August Sun | 13:30 - 15:00

Tussen Slotermeerlaan en Hoogoorddreef: in Noord is het gedaan met de laagbouw uit de jaren vijftig en wordt de hoogbouw definitief de standaard. We zien de eerste kenmerken van wat later typerend zou worden voor de Bijlmer: grote flats in een parkachtige omgeving, scheiding van snel en langzaam verkeer en de ongekende grootschaligheid van de systeembouw.

In het oorspronkelijke uitbreidingsplan was voor Noord een zeer bescheiden plaats ingeruimd, maar na aanleg van de Schellingwouderbrug en de tunnels onder het IJ werd de wijk voldoende bereikbaar geacht en begon men volop te bouwen. Op de geplande metro zullen we nog tot de zomer moeten wachten, en het eerder bedachte boogkanaal om de gehele wijk is helemaal nooit doorgegaan, maar verder zijn de plannen om er een volwassen stadswijk met 100.000 inwoners van te maken helemaal voltooid.

Met gids Kees Knobbe zien we rond het Buikslotermeerplein de oude idealen langzaam uit beeld verdwijnen, en de Tuinstad van de toekomst onafwendbaar opdoemen.

Datum: zondag 08 augustus 2021
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: 1,5 uur
Startlocatie: Schoorlstraat 191, Amsterdam Noord
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam- Noord en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees hier meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum.
Voertaal: Nederlands

Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Let op: houders van een kortingspas of -kaart moeten deze pas of kaart meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.

Algemene informatie bezoek aan het museum
Lees voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek de informatie op de pagina Plan je bezoek op onze website. Daar vindt u alle informatie over tickets, kortingstarieven, tijdsloten, onze coronamaatregelen en de toegankelijkheid van het museum.

Koop tickets voor de wandeling

Date:
8 August Sun