« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Op Pad in de Tuinstad: Geuzenveld

12 June, 2022 | 13:30 - 15:00

Flats en bloesem in Tuinstad Geuzenveld. Foto: Victorien Koningsberger.

Geuzenveld was na Slotermeer het tweede grote Tuinstadproject in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Met de ervaringen van Slotermeer in het achterhoofd bleven de ontwerpers van Geuzenveld zoeken naar de beste manier om de ideale stad te bouwen. Zijn ze daarin geslaagd? Willen mensen hier wonen? Wat is er sindsdien afgebroken en wat is er nieuw gebouwd?

Geuzenveld, bestaande uit zes buurten rondom het Lambertus Zijlplein, is door de verschillende opvattingen over wonen van de afgelopen decennia een gevarieerde wijk geworden. En zoals het hoort in een dynamische stad, is de wijk niet bevroren in de tijd: de recente stedelijke vernieuwing heeft de wijk ingrijpend veranderd. Er is een mix ontstaan van naoorlogse woningen in de sociale huursector en nieuwe recent gebouwde koopwoningen in grote appartementencomplexen. Van de nieuwbouw springt het Parkrandgebouw van het architectenbureau MVRDV aan het Eendrachtspark het meest in het oog.

Ga met gids Karin Ruisch mee op pad door Geuzenveld en zie wat er is gebleven, wat er is verdwenen en wat er is bijgekomen. Monumenten, wolkenkrabbers, hoven, boerderijwoningen, parken, kunst: het is er allemaal te zien aan de rand van Amsterdam, tussen stad en polder?

Datum: zondag 12 juni 2022
Duur: circa 1,5 uur
Vertrektijd: 13.30 uur
Startlocatie: Voor café-restaurant Hünkar op het Lambertus Zijlplein 25, 1067 JR.
Kosten:  € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief:CJP, studentenkaart, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam-Geuzenveld  en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.
Voertaal: Nederlands
Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Koop tickets voor de wandeling Op Pad in de Tuinstad: Geuzenveld 

Details

Date:
12 June, 2022
Time:
13:30 - 15:00
Event Category: