« Alle activiteiten

  • This event has passed.

UITGESTELD – Op Pad in de Tuinstad: Watergraafsmeer

24 January Sun | 13:30 - 15:00

| €12,50

Update 13 januari 2021 – In verband met het coronavirus (COVID-19) is het Van Eesteren Museum gesloten voor bezoekers tot en met dinsdag 9 februari 2021. Meer informatie vindt u hier.

De Westelijke Tuinsteden zijn het bekendste resultaat van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP), maar het eerste naoorlogse begin van het plan werd gemaakt in Watergraafsmeer. In Tuindorp Frankendael (ook bekend als Jeruzalem) wordt voor het eerst gebouwd in de vorm van hoven, in een poging een alternatief te vinden voor de strokenbouw in Bos en Lommer die als erg saai werd gezien. Dat is blijkbaar goed gelukt, want Jeruzalem heeft als eerste naoorlogse wijk van Nederland de status van rijksmonument gekregen.

Ook het zuidelijke deel van de wijk Middenmeer is onderdeel van het AUP. Tien portieketageflats aan de Avogadro-, Ohm-, Berthelot- en Edisonstraat zijn inmiddels monument. De portieketageflats uit 1953 van architect Piet Zanstra vormen een overgang tussen de vooroorlogse en naoorlogse manier van bouwen.

Gids Pieter Boekschooten voert u mee door de Hipsekrip en langs langzaam vervagende sculpturen.

Datum: deze wandeling stond gepland voor zondag 24 januari 2021, maar is uitgesteld.
De nieuwe datum wordt later bekendgemaakt via deze website.
Bezoekers die reeds één of meer tickets voor deze wandeling hadden gereserveerd, krijgen persoonlijk bericht van ons.
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: 1,5 uur
Startlocatie: Hogeweg 48, nabij Bar Restaurant 1900
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.

Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.

Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Watergraafsmeer en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.

Voertaal: Nederlands


Details

Date:
24 January Sun
Time:
13:30 - 15:00
Cost:
€12,50
van Eesteren Museum