« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Wandeling Op pad op en rondom het Koningin Wilhelminaplein

23 October, 2021 | 13:30 - 15:00

| € 12,50

Het Koningin Wilhelminaplein ligt in de huidige wijk Overtoomse Veld, tussen de Ringspoorbaan en de Ringweg. Het werd gerealiseerd na de Tweede Wereldoorlog als deeluitwerking van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren. Van Eesteren, gemeentelijk hoofdontwerper van het AUP, wilde door middel van voorzieningen in de wijken – winkels, scholen, parken, kerken enz. – de bewoners een grote mate van zelfstandigheid bieden. Op en rondom het Koningin Wilhelminaplein wordt momenteel volop vernieuwd, verbouwd en gebouwd waarbij wordt voortgeborduurd op het gedachtegoed van Van Eesteren. In het nieuwe gemengde gebied dat rondom het plein ontstaat, gaan wonen en werken namelijk hand in hand.

Van Eesteren-wandelgidsen Stefan en Cor over waarin het gebied rondom het Koningin Wilhelminaplein bijzonder is: ‘Het gebied heeft een AUP-omgeving; Tuinstad Slotervaart en het zogenoemde ‘Bluebanddorp’ liggen vlakbij. Wij zien dat veel vernieuwing in het gebied zich aanpast aan die bestaande AUP- omgeving. Daarbij gaat het over onder meer detaillering, bouwelementen, volume, materiaal, hoogte, ritme en verkaveling. Momenteel liggen er drie concrete ontwikkelplannen voor het World Fashion Centre, de Gerrit Mannourystraat en Koningin Wilhelminaplein Noordstrook. Dat maakt het een interessant gebied om nader te bekijken.’

Benieuwd naar dit snelgroeiende gebied op en rond het Koningin Wilhelminaplein? Wandel dan mee!

Datum: zondag 19 september 2021 en zaterdag 23 oktober 2021
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: 1,5 uur
Startlocatie: Station Amsterdam Lelylaan, 1065 KH Amsterdam.
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.
Voertaal: Nederlands
Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Let op: houders van een kortingspas of -kaart moeten deze pas of kaart meenemen naar het museum om hem samen met het ticket bij de kaartcontrole aan de balie te laten controleren en/of scannen.

Algemene informatie bezoek aan het museum
Lees voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek de informatie op de pagina Plan je bezoek. Daar vindt u alle informatie over tickets, kortingstarieven, tijdsloten, onze coronamaatregelen en de toegankelijkheid van het museum.

Koop tickets voor de wandeling Op pad op en rondom het Koningin Wilhelminaplein

Details

Date:
23 October, 2021
Time:
13:30 - 15:00
Cost:
€ 12,50
Event Category: