• This event has passed.

SuperWest Wandeling: Bakema- en Dudokbuurten

22 October Sat | 13:30 - 15:00

|Recurring Event (See all)

One event on 22 October, 2022 at 13:30

One event on 29 October, 2022 at 13:30

One event on 5 November, 2022 at 13:30

One event on 12 November, 2022 at 13:30

Lambertus zijlplein - 1984 Frans Busselman-collectie Amsterdams Stadsblad

In het kader van SuperWest gaan we wandelen in de Bakema- en Dudokbuurten in Geuzenveld. Vanaf donderdag 13 oktober 2022 staat deze buurt een aantal weken in de spotlight. Naast deze SuperWest Wandeling is in de Bakema- en Dudokbuurten ook een gratis buitenexpositie met bijhorende audiotour te zien en wordt de buurt toegevoegd aan de groeiende tentoonstelling in het Van Eesteren Museum.

Voor deze SuperWest Wandeling starten wij op het Lambertus Zijlplein. Omdat er winkels, woningen, en maatschappelijke en culturele voorzieningen zijn, wordt plein door de gemeente Amsterdam ook wel het kloppende hart van Geuzenveld genoemd. Het plein heeft al vele vernieuwingen doorgemaakt; die gaan wij bekijken. Daarna wandelen we door de Dudokhaken in de Dudokbuurt, beide vernoemd naar architect Willem Dudok. De Dudokhaken zijn een succesvol renovatieproject van Vanschagen Architecten. In plaats van sloop koos het architectenbureau in samenwerking met Stadgenoot voor renovatie. Het woonvolume werd uitgebreid door de droogzolders op te tillen. Ook werden enkele woningen samengevoegd, balkons uitgebreid en werden liften gecreëerd. Vervolgens wandelen we richting de Bakemabuurt. In de Bakemabuurt, die zijn naam dankt aan de architect van de gebouwen Jacob Berend Bakema, is gesloopt, gerenoveerd, maar ook vernieuwd! In 2021 werden de laatste woningen door Stadgenoot opgeleverd. Wandel mee en ontdek deze vernieuwde buurten.

Data: 15 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 5 november en 12 november 2022
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: circa 1,5 uur
Startlocatie: Voor café-restaurant Hünkar op het Lambertus Zijlplein 25, 1067 JR  Amsterdam
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, ICOM, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam en is toegankelijk voor mensen met een beperking voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.
Voertaal: Nederlands
Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Tip: Bekijk ook de tentoonstelling SuperWest in het Van Eesteren Museum. Uw ticket voor deze wandeling is inclusief entree tot de tentoonstelling op dezelfde dag als de wandeling. De tentoonstelling is te zien in het Van Eesteren Paviljoen aan de Noordzijde 31 te Amsterdam.

Koop tickets voor de SuperWest Wandeling

Lambertus zijlplein - 1984 Frans Busselman-collectie Amsterdams Stadsblad