« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Tentoonstelling AUP. Plattegrond van mijn jeugd

21 April, 2022 - 22 May, 2022

Kunstenaar Rob Loos groeide in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw op in Slotermeer in Amsterdam Nieuw-West, onderdeel van het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Cornelis van Eesteren. Het opgroeien in dit destijds nieuwe stadsdeel vormt inspiratie voor zijn tentoonstelling AUP. Plattegrond van mijn jeugd. De tentoonstelling toont kunstwerken van Loos, gemaakt met olieverf op doek, die je meenemen naar een plek vol beloftes. Rob Loos: ‘Ik groeide op met het nieuwe elan van de wederopbouw. Het werd een periode van vernieuwing. De nieuwe wijken die stedenbouwkundige Cornelis van Eesteren in die jaren ontwierp met doorzonwoningen, strokenbouw en faciliteiten voor recreatie rond de Sloterplas, waren zeer vooruitstrevend. De pioniers die in Van Eesterens zogeheten tuinsteden gingen wonen, zo ook mijn familie Loos, betraden tuinstad Slotermeer dan ook als een belofte. Toen wij ernaartoe verhuisden, was de wijk nog lang niet af. Mijn familie vestigde zich dan ook onder de blauw hemel van Nieuw-West met vooral veel zand in het haar en veel improvisatie. Ik bereidde mij in die jaren voor op toekomstige artistieke impressies met veel licht, lucht en ruimte in de hoofdrol.’

Over Rob Loos
Rob Loos (1947) is kunstschilder, opgeleid in Vrije grafische vormgeving aan de Rietveld Academie in Amsterdam, en hij behaalde een mastertitel in monumentale vormgeving aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam. Hij werkt met diverse materialen, zoals olieverf op doek en tekeningen met inkt, pastel en krijt, en hij maakt abstracte en expressieve kunstwerken. Bezoek hier de website van Rob Loos.

Informatie over de tentoonstelling
Data: 21 april t/m 22 mei 2022
Tijden: elke donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Kosten: € 4,00 (vol tarief) | gratis (kortingstarief & kinderen t/m 12 jaar)
Tickets: reserveer uw tickets voor deze tentoonstelling vooraf via onze website. Dit geldt ook voor bezoekers die gratis toegang hebben, zoals kinderen t/m 12 jaar en houders van (kortings)kaarten en -passen (waaronder Museumkaart en Stadspas Amsterdam)

Details

Start:
21 April, 2022
End:
22 May, 2022
Event Category: