« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Tentoonstelling NEXT generation EXPO in het Van Eesteren Museum

2 December, 2021 - 9 January, 2022

  • Tentoonstelling the NEXT generation EXPO - Van Eesteren Museum. Foto Joost Bataille
    Tentoonstelling the NEXT generation EXPO - Van Eesteren Museum. Foto Joost Bataille

Update 18 december 2021 – In lijn met de actuele maatregelen van de Nederlandse overheid is het Van Eesteren Museum met ingang van 19 december 2021 t/m 14 januari 2022 gesloten voor bezoekers.

De tentoonstelling the NEXT generation EXPO blijft t/m 9 januari 2022 in het Van Eesteren Paviljoen staan. Door de grote ramen van het paviljoen is deze tentoonstelling met handgemaakte designtafels van jonge studenten van het Hout- en Meubileringscollege uit Amsterdam Nieuw-West ook van buiten nog steeds goed zichtbaar en ‘te bezoeken’.

—-

Van donderdag 2 december 2021 t/m zondag 9 januari 2022 toont het Van Eesteren Museum de tentoonstelling the NEXT generation EXPO met handgemaakte designtafels van jonge studenten van het Hout- en Meubileringscollege uit Amsterdam Nieuw-West.

Inspirerende samenwerking
Begin september 2021 waren de studenten van het Hout-en Meubileringscollege (HMC) te gast in het Van Eesteren Museum. Voor het vak ‘Creatief Vakman’ bezochten zij het museum, het buitenmuseum, de jaren 50 museumwoning en de tijdelijke tentoonstelling GISPEN – WHAT’s in a NAME waarin designmeubelen van Gispen met bijzondere bijnamen de hoofdrol speelden. In samenwerking met het HMC stelde het Van Eesteren Museum een educatief programma op maat samen. Een belangrijk onderdeel van dat programma was de opdracht: ontwerp een tafel geïnspireerd op meubelen van Gispen uit de tentoonstelling GISPEN – WHAT’s in a NAME. De resultaten van deze opdracht, 18 designtafels, inspireerden het Van Eesteren Museum tot de tentoonstelling the NEXT generation EXPO waarin de tafels van deze nieuwe generatie meubelmakers centraal staan.

Blijvende inspiratie
De inspiratie van de firma Gispen in de jaren 1920, namelijk het ontwerpen van lichte en luchtige meubelen, was in de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog ook de inspiratie voor de Stichting Goed Wonen. En nog steeds, inmiddels 100 jaar na de oprichting van de firma Gispen, is het ontwerpen van lichte en luchtige meubelen de inspiratie van meubelmakers. Ook van de nieuwe generatie, zoals te zien is in de tentoonstelling the NEXT generation EXPO. De 18 handgemaakte tafels in de tentoonstelling zijn gemaakt van materialen als hout, glas en staal en zijn daardoor eenvoudige, luchtige en functionele tafels. Elk ontwerp is uniek en geïnspireerd op een Gispenmeubel naar keuze. Herkenbare Gispenmeubelen, zoals de functionele Dukdalf Tafel, de onverwoestbare Dombo mok en de iconische salontafel de Mug, waren een inspiratiebron van de jonge studenten.

De tentoonstelling the NEXT generation EXPO is te zien in het Van Eesteren Museum tot en met 9 januari 2022.

Data: 2 december 2021 t/m 9 januari 2022
Tijden: elke donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum (Van Eesteren Paviljoen), Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Kosten: € 4,00 (vol tarief) | gratis (kortingstarief & kinderen t/m 12 jaar)
Tickets: reserveer uw tickets voor deze tentoonstelling vooraf via onze website. Dit geldt voor iedereen, ook voor bezoekers die gratis toegang hebben, zoals kinderen t/m 12 jaar en houders van kortingspassen en -kaarten (waaronder Stadspas Amsterdam en Museumkaart).

 

Boek hier tickets voor deze tentoonstelling
in het Van Eesteren Paviljoen

 

Details

Start:
2 December, 2021
End:
9 January, 2022
Event Category: