« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Vakantieworkshop Herfstvakantie: Bouw je eigen stad

16 October, 2020 | 14:30 - 16:30

|Recurring Event (See all)

One event on 17 October, 2020 at 14:30

Wil je jezelf even stedenbouwer voelen? In deze workshop ga je zelf aan de slag in de geest van Cornelis van Eesteren. Je maakt in een team een stedenbouwkundig ontwerp met LEGO.

We beginnen met een korte introductie in de ideeën en ontwerpprincipes van Van Eesterens Algemeen Uitbredingsplan (AUP). Aan de hand van kaarten, een grote maquette, foto’s, objecten en verhalen laten we zien hoe hij met zijn team de moderne stad ontwierp.

Daarna ga je in een klein team aan de slag als stedenbouwer. Elk team ontwerpt een wijk. Net als in de echte wereld krijg je natuurlijk een opdracht: een programma dat je moet realiseren: hoeveel woningen moeten er komen ? Waar moeten de wegen van de wijk verbonden worden met de omgeving? Wat moet er nog meer komen?

Maar nu zijn jullie aan zet. Hoe gaat jullie wijk eruit zien? Wat komt waar? Welke keuzes maken jullie bij de inrichting van de wijk? Als de wijk af is leggen we de wijken tegen elkaar aan, maken foto’s, bekijken elkaars wijk en leggen elkaar uit hoe we tot onze keuzes gekomen zijn. En natuurlijk krijg je ook deskundig commentaar op je ontwerp. Om nog wat dichter bij de realiteit te komen gaan we ook kijken naar andere situaties waar de stedenbouwer mee te maken krijgt: nieuwe omstandigheden maken het nodig om de wijk te veranderen. En wat dan?

Datum: vrijdag 16 oktober 2020 en zaterdag 17 oktober
Starttijd: 14.30 uur
Eindtijd: 16.30 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, Amsterdam
Kosten: € 7,50 (13 t/m 17 jaar) / € 2,50 (13 t/m 17 jaar met Stadspas) /
€ 4,00 (kinderen t/m 12 jaar) / € 0,00 (kinderen t/m 12 jaar met Stadspas)
Leeftijd: 8 t/m 17 jaar

Koop hier tickets voor de vakantieworkshop

Het ticket voor de workshop is inclusief de entree tot het Van Eesteren Paviljoen gedurende het tweede tijdslot (14.30-17.00 uur).

Stadspas meenemen
Bij een ticket dat met Stadspas-korting wordt gereserveerd, moet aan de balie van het museum de Stadspas worden getoond om te worden gecontroleerd en gescand.

Ouders/begeleiders
Ouders/begeleiders die met hun kinderen mee naar binnen willen, moeten voor zichzelf via de website een eigen ticket reserveren voor de toegang tot het museum voor het tweede tijdslot (14.30-17.00 uur). Kosten: € 4,00 (vol tarief) / € 0,00 (met Stadspas). Reserveer hier tickets voor het bezoek aan het paviljoen

Creatieve workshops in schoolvakanties
In alle schoolvakanties biedt het van Eesteren Museum creatieve workshops aan voor jong en oud. Wil je op de hoogte blijven? Let dan op de aankondigingen op de website of Facebook of abonneer je op de nieuwsbrief.

Details

Date:
16 October, 2020
Time:
14:30 - 16:30