• This event has passed.

Van Eesteren Gesprek #88: Stadslandbouw in Nieuw-West

2 March Thu | 20:00 - 21:30

Dit Van Eesteren Gesprek gaat over het heden, verleden en vooral de toekomst van stadslandbouw in Nieuw-West. Aanleiding voor deze avond is het burgerinitiatief voor een nieuw voedselpark in de Lutkemeerpolder, ten westen van Osdorp. Stedenbouwkundige Danny Edwards, opgegroeid in Nieuw-West, presenteert dit plan. Hij laat zien hoe een voedselpark past in een lange historie van landbouw in de stadsranden van Amsterdam, met name in Nieuw-West. En in internationale tendensen op het gebied van voedseltransitie en toekomstbestendige landbouw.

Duurzame en sociale landbouw met zo min mogelijk externe toevoegingen, met gezonde bodems en lokale producten, waarbij veel mensen worden betrokken en met een eerlijk inkomen voor de producenten. Amsterdam Nieuw-West zou een koploper kunnen worden op het gebied van stadslandbouw. Op deze avond komen experts en buurtbewoners aan het woord. Waar in Nieuw-West gebeurt er al wat? Waar zou heel goed iets kunnen? Waar is volgens bewoners behoefte aan? Samen brengen we de kansen voor lokale voedselproductie letterlijk in kaart. De avond wordt afgesloten met een panelgesprek waarin ook de opbrengst van de avond wordt besproken.

Datum: Donderdag 2 maart 2023
Begintijd: 20.00 uur
Duur: circa 1,5 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Voertaal: Nederlands
Tickets: Tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Reserveer hier tickets voor het Van Eesteren Gesprek

Extra | Lutkemeerommetje | Zondag 26 februari: 13.00 – 14.30 uur

Wie voorafgaande aan de lezing, meer wil weten over dit onderwerp kan op zondag 26 februari meedoen met een activiteit in de Lutkemeerpolder.

Een korte wandeling van circa 2 kilometer door de Lutkemeerpolder, waarin vooral kennis over de natuurwaarden van de polder wordt gedeeld. Tijdens de wandeling krijg je meer informatie over de polder en kun je vragen stellen over de stand van zaken m.b.t. Voedselpark Amsterdam

De wandeling is deze keer onder begeleiding van Iris Poels – betrokken bij Voedselparken Amsterdam

De wandeling is geschikt voor iedereen met interesse in behoud van de natuur, stadslandbouw of biodiversiteit.

Leeftijd vanaf 10 jaar. Heb je vragen over deze activiteit of Iris Poels, dan kun je contact met haar opnemen via: irispoels@gmail.com

Meer informatie vind je hier: https://voedselparkamsterdam.nl/agenda/

Datum: zondag 26 februari 2023
Vetrektijd: 13.00 – 14.30 uur
Startlocatie: We verzamelen om 13.00 op het terras bij Biologische Boerderij de Boterbloem Lutkemeerweg 262B (1067 TH Amsterdam). Hier eindigt de wandeling ook.
Tickets: aanmelden kan via irispoels@gmail.com. Er kunnen maximaal twintig mensen mee

Date:
2 March Thu