• This event has passed.

Van Eesterengesprek #46: Nachtsalon – de nachtcultuur als aanjager van gebiedsontwikkeling

7 November, 2015 | 21:00 - 23:00

Het Van Eesteren Museum heeft dit jaar een bijzonder programma voor de museumnachtgangers in petto, op zaterdag 7 november 2015 staat Museumnacht in het teken van NACHTWERK. Samen met een muzikale partner uit Nieuw-West en via kunst, verhalen, gedichten, beelden en muziek trekken we er op uit, in het donker, door de nacht.

Het Van Eesteren Museum en cultureel platform RADION slaan de handen ineen om je mee te nemen naar het nachtleven van de inwoners van Amsterdam Nieuw-West. In dit stadsdeel, gebouwd volgens vooruitstrevende ideeën over wonen, speelt ‘de nacht’ een steeds grotere rol. Met het toenemende aantal studenten en creatieve zzp’ers dat hier neerstrijkt en de recent verkregen 24-uurs vergunning van RADION is het tijd voor een stevig potje nachtwerk.

Tijdens Museumnacht gaan we tijdens een speciaal Van Eesterengesprek, ‘de nachtsalon’, in gesprek over het erfgoed van Cornelis van Eesteren en de nachtcultuur als aanjager van gebiedsontwikkeling. Present zijn Nachtburgemeester Mirik Milan, cultuurmakers van VLLA, oprichters van RADION, Hay Schoolmeesters van Urban Resort en Herman Zonderland van de Gemeente Amsterdam.

Datum: zaterdag 7 november
Tijd: 21:00 – 23:00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Burgemeester De Vlugtlaan 125, Slotermeer

Tickets voor de museumnacht: te koop via museumnacht.amsterdam/tickets (dit ticket geeft toegang tot Museumnacht 2015: programma op 50 musea verspreid over de hele stad). Ticket Nachtsalon: Wil je graag bij de Nachtsalon zijn en je hebt geen museumnacht passe-partout? Wees er dan snel bij, we hebben 20 gratis plaatsen beschikbaar. Reserveer hier.

In 2015 werkt het Van Eesteren Museum met het verbindende thema ‘Werk in West’. Met dit project willen we een overzicht geven van het ontstaan en de ontwikkeling van de werkgebieden en de werkgelegenheid in Amsterdam Nieuw-West en de nabije omgeving, op ruimtelijk en sociaal niveau. En hoe onverwacht divers dit werk is, en Nieuw-West maakt? Door verschillende activiteiten waaronder een expositie, Van Eesterengesprekken en excursies gaan we op verkenning en onderzoek uit.

De maandelijkse Van Eesterengesprekken in Slotermeer zoomen in op het erfgoed van Van Eesteren en op de huidige tentoonstelling. Enkele sprekers houden een presentatie over het thema van de avond, waarna er gelegenheid is voor vragen en discussie. Bewoners, geïnteresseerden en professionals treffen elkaar hier graag. De avonden vinden meestal plaats op woensdag in het museum of op een andere locatie die een relatie heeft met het onderwerp. Van de meeste Van Eesterengesprekken zijn verslagen gemaakt in de vorm van een cahier.

Date:
7 November, 2015