« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Van Eesterengesprek #47: Ondernemers in World Wide Nieuw West

9 December, 2015 | 20:00 - 22:00

| € 5,00

world wide nieuw west

 

 

In het kader van het programma Werk in West is nu in het Van Eesteren Museum de installatie World Wide Nieuw West van kunstenaar Marjolijn Boterenbrood te zien. De installatie zit vol verhalen over producten en ondernemers uit winkelstrips in Nieuw-West, waar de hele wereld is terug te vinden.

Marjolijn Boterenbrood vertelt tijdens het Van Eesterengesprek #47 op 9 december 2015 over de producten en ondernemers van de Osdorperban. Simone Wouters, Alissa Rees en Elvira Scholten, drie studenten van de Design Academy en werkzaam bij The Beach, hebben ter completering van de installatie portretten van ondernemers in de Johan Huizingalaan en de Burgemeester De Vlugtlaan gemaakt. Zij vertellen over hun project en tonen de eerste resultaten.

Voor bijdrage aan de discussie na afloop zijn ook bijzondere gasten genodigd, waaronder stadssocioloog Ivan Nio en stedenbouwkundige Gert Urhahn.

Na 60 jaar is het fijnmazige systeem van winkels en bedrijfjes nog steeds succesvol als plek voor ontmoeting en economisch ontwikkeling. Het kunstproject maakt het goed functionerende ontwerp van Van Eesteren zichtbaar; nog altijd plukken we er de vruchten van!

Datum: woensdag 9 december
Tijd: 20.00-21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Burgemeester De Vlugtlaan 125
Kosten: € 5,00

Koop tickets

World Wide Nieuw West is een portret van Amsterdam Nieuw-West en zijn internationale verbindingen, een kunstproject van Marjolijn Boterenbrood met stichting Werk Spoor.

Met dank aan:

AFK Amsterdams Fonds voor de Kunst

 

 

 


Installatie World Wide Nieuw West. Foto: Erik Swierstra.

Installatie World Wide Nieuw West. Foto: Erik Swierstra.

Marjolijn Boterenbrood. Beeld: Stadsleven Amsterdam.

Marjolijn Boterenbrood. Beeld: Stadsleven Amsterdam.

In 2015 werkt het Van Eesteren Museum met het verbindende thema ‘Werk in West’. Met dit project willen we een overzicht geven van het ontstaan en de ontwikkeling van de werkgebieden en de werkgelegenheid in Amsterdam Nieuw-West en de nabije omgeving, op ruimtelijk en sociaal niveau. En hoe onverwacht divers dit werk is, en Nieuw-West maakt? Met een expositie en verschillende activiteiten, waaronder Van Eesterengesprekken en excursies, gaan we op verkenning en onderzoek uit.

Logo Werk in West

De maandelijkse Van Eesterengesprekken in Slotermeer zoomen in op het erfgoed van Van Eesteren en op de huidige tentoonstelling. Enkele sprekers houden een presentatie over het thema van de avond, waarna er gelegenheid is voor vragen en discussie. Bewoners, geïnteresseerden en professionals treffen elkaar hier graag. De avonden vinden meestal plaats op woensdag in het museum of op een andere locatie die een relatie heeft met het onderwerp. Van de meeste Van Eesterengesprekken zijn verslagen gemaakt in de vorm van een cahier.

Details

Date:
9 December, 2015
Time:
20:00 - 22:00
Cost:
€ 5,00
Event Categories:
,

Organiser

Van Eesteren Museum
Phone:
020-4471857
Website:
http://www.vaneesterenmuseum.nl/

Venue

Van Eesteren Museum
Burgemeester De Vlugtlaan 125
Amsterdam-Slotermeer,1063 BJ
+ Google Map
Phone:
020-4471857
Website:
vaneesterenmuseum.nl
van Eesteren Museum