• This event has passed.

Van Eesterengesprek in Buitenveldert #3 – De groene wijk

18 November, 2014 | 20:00 - 22:00

| €5,00
Architectuurwandeling door Buitenveldert. Foto: VIctorien Koningsberger.

Groen Buitenveldert
Groen is hot. En Buitenveldert is een van de groenste wijken van Amsterdam maar in de loop der jaren is veel groen verlept of vervangen door grauwe stoeptegels. Bij dit derde Van Eesterengesprek kijken we hoe de zeggenschap van het groen weer kan worden versterkt. Terug naar de oorspronkelijke opzet of meer verruigen?

Sprekers
Historica Dorine Hoogstraten vertelt over de oorspronkelijke opzet van het groen in Buitenveldert. Zij deed onderzoek naar Buitenveldert en vooral naar het Gijsbrecht van Aemstelpark (rijksmonument).
Architect en stedenbouwkundige Roy Bijhouwer van atelier Quadrat is supervisor van de westelijke tuinsteden. Hij gaat in op de kwaliteiten van het groen van Buitenveldert en doet suggesties hoe deze versterkt kunnen worden.

Tijden: dinsdag van 20.00 tot 21.30 uur (inloop 19.30 uur)
Locatie: De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2-8, 1082 MD Amsterdam (Zuidas)
Kosten: 5,00 euro

Koop tickets

Groen Buitenveldert. Foto: Hans van der Schaaf.Buitenveldert, Ontmoetingseiland.Vogelvlucht AUP Buitenveldert gezien naar het Zuidwesten. Op de voorgrond een deel van Plan Zuid van Berlage. Er achter de toekomstige Tuinstad Buitenveldert. Links de Amstel; 1935. Kaart: Dienst der Publieke Werken.Cannenburg in Buitenveldert. Garagewoningen. Foto: Victorien Koningsberger.

Van Eesterengesprekken, nu ook over Buitenveldert
‘Ontmoet Van Eesteren in Buitenveldert’. Dat kan dit najaar ook bij de Van Eesterengesprekken. In het huis van ontmoeting en inspiratie De Nieuwe Poort aan de Zuidas zijn vier gesprekken gepland over Buitenveldert. Interessant voor bewoners, professionals en andere Buitenveldert-geïnteresseerden en -belanghebbenden. Na de inleidingen door de sprekers is er alle gelegenheid voor vragen en discussie.

‘Als je werkelijk wilt weten hoe ik het Algemeen Uitbreidingsplan bedoeld heb, dan moet je in Buitenveldert gaan kijken,’ is een gevleugelde uitspraak van Cornelis van Eesteren. Hij woonde er zelf tot op hoge leeftijd en naar volle tevredenheid.

Data:
16 september – Succesfactoren en het ontstaan van Buitenveldert