• This event has passed.

Van Eesterengesprek in Buitenveldert #4 – De Toekomst

9 December, 2014 | 20:00 - 22:00

| €5,00

Concrete plannen voor de toekomst van Buitenveldert liggen er niet. Maar er gaat ongetwijfeld het een en ander veranderen. Al was het alleen maar omdat een groot deel van de huidige bewoners er over een jaar of 10-15 niet meer is…

Maurits de Hoog, hoogleraar stedenbouwkunde aan de TU Delft en werkzaam bij DRO, zal vanuit DRO een beeld schetsen van de positie van Buitenveldert in de stad. Welke rol en betekenis kan Buitenveldert hebben voor de stad? Wat moet je dan vasthouden en versterken en wat juist niet? In hoeverre is er ruimte en aandacht voor erfgoedbehoud?

Sebastiaan Capel, voorzitter bestuurscommissie Zuid, zal reageren vanuit de visie die stadsdeel Zuid voor Buitenveldert heeft geformuleerd.

Datum: Dinsdag 9 december 2014
Locatie: Debatcentrum De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2-8, 1082 MD Amsterdam (Zuidas)
Aanvang: 20.00 u. zaal open: 19.30 u.
Kosten: 5,00 euro

Koop tickets

Achtergrond

Buitenveldert is een rustige en groene woonwijk. Het is een van de succesvolle naoorlogse wijken en wordt zeer gewaardeerd door de bewoners. Het image van Buitenveldert is veelal dat van een saaie buitenwijk met een monotone bouwstructuur waar vooral oude mensen wonen. Een groot deel van deze bewoners zal er over 10-15 jaar niet meer wonen. Maar ook door de ontwikkeling van de Zuidas zal Buitenveldert in de toekomst veranderen en zich verder ontwikkelen.

Er zijn veel kansen. Buitenveldert ligt rustig en toch centraal. Het heeft een goede bereikbaarheid (TGV, OV, Schiphol). De (winkel-)voorzieningen zijn goed. Op het gebied van recreatie (Amsterdamse Bos, Nieuwe meer en Amstel) is er veel te doen. En er zijn een aantal grote en interessante werkgevers zoals de VU, aan de Zuidas, en de rechtbank.

Bij dit vierde Van Eesterengesprek over Buitenveldert vragen we ons af hoe deze wijk er in de toekomst uit zal zien.

Wie zullen er wonen?
Hoe kunnen de kwaliteiten van de ruimtelijke opzet behouden blijven en kan er tegelijk een toekomstbestendige ontwikkeling plaatsvinden?
Hoe kan de kenmerkende structuur van groen en water gewaarborgd blijven en er toch ruimte voor (geleidelijke) verstedelijking langs de hoofdassen geboden worden?
Hoe kunnen we het groen beter gebruiken?
Hoe ziet het voorzieningenaanbod in de toekomst er uit en hoe kan de wijk voorzien worden met goed openbaar vervoer?

?

Date: