« Alle activiteiten

  • This event has passed.

VEG #83 – SuperWest: Broedplaatsen in Nieuw-West

13 July, 2022 | 19:30 - 21:30

Gelaagde toekomstvisie van de huidige gebruikers voor ‘Het Patrimonium’, de voormalige LTS aan de Jan Evertsenstraat, copyright: HOH Architecten.
Gelaagde toekomstvisie van de huidige gebruikers voor ‘Het Patrimonium’, de voormalige LTS aan de Jan Evertsenstraat, copyright: HOH Architecten.

Gelaagde toekomstvisie van de huidige gebruikers voor ‘Het Patrimonium’, de voormalige LTS aan de Jan Evertsenstraat, copyright: HOH Architecten.

Nieuwe aanpak, kansen en toekomstperspectieven

Woensdag 13 juli | 19.30-21.30
Locatie: Van Eesteren Museum

Vanaf 30 juni besteedt het Van Eesteren Museum aandacht aan de manifestatie SuperWest, over 20 jaar stedelijke vernieuwing in de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam. In die periode zijn in het gebied 297 nieuwbouw-, verbouw- en transformatieprojecten gerealiseerd met daaronder 22 prijswinnende gebouwen. Een grote operatie die zich tot nu toe redelijk geruisloos heeft voltrokken. Met een tentoonstelling, buurtexposities, publicatie, maquettes, lezingen, wandelingen en een audiotour zet het museum deze stedelijke vernieuwing zes maanden lang in de schijnwerpers.

SuperLezingen
In het kader van SuperWest organiseert het Van Eesteren Museum vijf SuperLezingen in de periode juli t/m december 2022. Tijdens deze lezingen worden belangrijke thema’s die de afgelopen 20 jaar stedelijke vernieuwing markeren, behandeld, besproken en in toekomstperspectief geplaatst.

SuperLezing 1 Broedplaatsen in Nieuw-West
SuperLezing 2 Masterplan Nieuw-West
SuperLezing 3 Future Generation
SuperLezing 4 Bouwen, Bouwen, Bouwen
SuperLezing 5 Recreatie, Leisure en Spel

Broedplaatsen in Nieuw-West
Op woensdagavond 13 juli trapt Maurits de Hoog, initiatiefnemer van SuperWest, af. Hij geeft een introductie op de manifestatie SuperWest. Hij vertelt over de stedelijke vernieuwing van de Westelijke Tuinsteden en de rol van broedplaatsen hierin. Samen met zoveel mogelijk betrokkenen, oprichters, gebruikers en kunstenaars, en programmamanager Bureau Broedplaatsen Martijn Braamhaar, kijken we gezamenlijk naar wat er gerealiseerd is in de afgelopen 20 jaar, voor welke nieuwe opgave en uitdagingen we staan en blikken we samen vooruit naar de kansen die het nieuwe broedplaatsenbeleid kan bieden. We luisteren naar drie inspirerende pitches van initiatiefnemers, betrokkenen en oprichters van broedplaatsen in Nieuw-West: Dajo Bodisco over het net geopende Care Design Lab in het Slotervaartziekenhuis, Zafer Yurdakul en Marijke Eckhardt van Urban Resort over de nieuwe aanpak bij Broedplaats Lycka en Broedplaats de Vlugt, en Freyke Hartemink van HOH Architecten over het potentiële vervolg voor Broedplaats De School.


Datum: woensdag 13 juli 2022
Tijd: 20.00 – 21.30 uur (inloop 19.30-20.00 uur), aansluitend nagesprek en borrel
Moderator: Jorn Konijn, directeur Van Eesteren Museum
Publicatie: Op de avond te koop voor € 24,95
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Ticket: Reserveer hier uw ticket
Voertaal: Nederlands

SuperWest wordt mede mogelijk gemaakt door
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, EFL Stichting, BPD Ontwikkeling, BPD Cultuurfonds, De Nijs, Wonam, Woontank, SBB Ontwikkelen en Bouwen, de Alliantie, Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West Gebiedsontwikkeling, Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam, AFK, CBRE Global Investors, Heutink Groep, Kossmanndejong en New Metropolis Nieuw-West en de architectenbureaus Dok architecten, Geurst & Schulze architecten, Inbo, Rapp+Rapp, TANGRAM Architekten, Team Paul de Vroom + Sputnik, VenhoevenCS, WDJArchitecten en OFFICE WINHOV.

Reserveer hier je tickets 

Details

Date:
13 July, 2022
Time:
19:30 - 21:30
Event Categories:
,