« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Van Eesteren Gesprek #85: Samen Nieuw-West

8 November, 2022 | 20:00 - 22:00

De gemeente Amsterdam werkt aan het nieuwe Masterplan Nieuw-West voor de komende twintig jaar. Om input daarvoor te verzamelen werd in 2021 in Nieuw-West een brede alliantie opgericht van inwoners, maatschappelijke organisaties, ondernemers, de gemeente Amsterdam en de Rijksoverheid om de leefbaarheid in het stadsdeel voor de lange termijn te verbeteren. Dit wordt Samen Nieuw-West genoemd en Samir Bashara is aangesteld als programmadirecteur van deze alliantie. Op 8 november licht hij zijn ideeën over het masterplan toe en gaat hij in gesprek over de mogelijke rol van kunst en cultuur in deze transitie.

Waar gaan we de komende jaren verschil maken/merken? Wat is de rol van kunst en cultuur in het masterplan – en in de toekomst van Nieuw-West? Wat is de rol van culturele instellingen? Wat is de rol van cultuurmakers? En die van cultuurconsumenten? Dit zijn de vragen waar we tijdens dit gesprek antwoord op proberen te vinden.

Na zijn toelichting gaat Samir Bashara in gesprek met Yassine Boussaid (directeur Meervaart), Jihad Alariachi (cultuurmaker in Nieuw-West) en Lilianne Ploumen (bewoner en cultuurconsument in Nieuw-West). Moderator van de avond is Yinske Silva.
Dit gesprek wordt georganiseerd in samenwerking met de afdeling Kunst & Cultuur stadsdeel Nieuw-West.

Datum: dinsdag 08 november
Tijd: 20.00 – 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Ticket: Reserveer hier uw tickets
Voertaal: Nederlands

Dit gesprek maakt deel uit van de manifestatie SuperWest.

 

Details

Date:
8 November, 2022
Time:
20:00 - 22:00
Event Category: