« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Van Eesteren Gesprek #87: Duurzaam Ruimtegebruik

8 February Wed | 20:00 - 22:00

Rudy Uytenhaak

Maquette droogbak, Rudy Uytenhaak

Wooncomplex Hoop Liefde en Fortuin aan het Rietlandterras, foto Nico Boinck

In de reeks SuperWest Continues zoomt het Van Eesteren Museum verder in op specifieke onderwerpen die in de manifestatie SuperWest aan bod kwamen, denk aan duurzaamheid, verdichting en het belang van kunst en cultuur in Nieuw-West. In de tentoonstelling Footprint wordt het onderwerp verdichting in Nieuw-West verder uitgediept.

De tentoonstelling Footprint toont een aantal van de gerealiseerde projecten van het architectenbureau Rudy Uytenhaak + partners architecten (r u + p a) en richt zich specifiek op projecten die Uytenhaaks ideeën over verdichting en duurzaam ruimtegebruik illustreren. Uiteraard is er speciale aandacht voor de werken in Amsterdam Nieuw-West.

Het oeuvre van Rudy Uytenhaak + partners architecten (r u + p a) kent een grote verscheidenheid aan projecten. In deze projecten toont het bureau zich altijd creatief ingenieurs en een grote mate van vakmanschap. In Footprint wordt dit getoond aan de hand van een serie nieuwe 1:1000 maquettes. De tentoonstelling is gecureerd en ontworpen door het architectenbureau zelf.

Opening en Van Eesteren Gesprek
Op woensdag 8 februari om 19.30 uur geeft architect Rudy Uytenhaak de lezing Duurzaam Ruimtegebruik: Steden vol Ruimte – Waarom en hoe het goed is om Nieuw-West te verdichten. Op die avond openen we ook de tentoonstelling Footprint over duurzaam ruimtegebruik en duurzaam bouwen in het werk van het architectenbureau.

Footprint is te zien van donderdag 9 februari tot en met zondag 26 februari 2023.

Opening en Van Eesteren Gesprek
Data: woensdag 8 februari 2023
Tijden: 20.00-22.00 uur, inloop 19.30 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam

Reserveer hier tickets voor het Van Eesteren Gesprek

 

Details

Date:
8 February Wed
Time:
20:00 - 22:00
Event Category: