« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Wandelen door de Tuinen van West

13 November, 2021 | 13:30 - 15:00

Ontdek de groene geheimen van de stad met landschapsarchitect Pieter Boekschooten!

We wandelen op zaterdag 13 november door de Tuinen van West. Dit is een bijzonder gebied rondom Amsterdam en ontstond na 2007. Toen de vier groene polders tussen Amsterdam, de ringvaart Haarlemmerweg, Halfweg en de Haarlemmerweg in de Hoofdgroenstructuur werd opgenomen. Sindsdien zijn de vier polders door het voormalig stadsdeel Nieuw-West verder ontwikkeld tot uniek, multifunctioneel stadslandbouw-en recreatiegebied: Tuinen van West.

We gaan eerst naar de Fruittuin van West. Dit is een biologische fruitkwekerij met winkel, café én terras. Bezoekers kunnen zelf hun eigen fruit plukken en eieren rapen tegen een vriendelijke prijs. Daarna bezoeken we onder meer MijnStadstuin – waar getuinierd wordt met hulp van de Tuinbutler, bloemen worden verkocht – en komen we langs het Fluisterbos, natte natuur van De Roerdomp, de Koeienweide, het evenemententerrein en het maisdoolhof van The Beach. Onderweg kom je meer te weten over hoe er al sinds de Middeleeuwen wordt gewerkt in dit gebied. Ook In de Lutkemeerpolder gaan we het contrast zien tussen oude en nieuwe ontwikkelingen. Kortom, er is veel te leren, te zien, te ruiken en te proeven deze middag! Landschapsarchitect Pieter Boekschooten is onze gids. Hij werkte zelf jarenlang aan Tuinen van West en legt tijdens de wandeltocht uit hoe het gebied is ontstaan sinds de vroege middeleeuwen en wat het tot zo’n bijzonder deel van Amsterdam maakt.

Datum: zaterdag 13 november 2021
Vertrektijd: 13.30 uur
Duur: 2,5 uur
Startlocatie: Fruittuin van West, Tom Schreursweg 48, 1067 MC Amsterdam
Kosten: € 12,50 (vol tarief) | € 8,50 (kortingstarief) | gratis (kinderen t/m 12 jaar)
Kortingstarief: CJP, studentenkaart, Museumkaart, Stadspas Amsterdam, Dagkaart Van Eesteren Paviljoen en Jaarkaart Van Eesteren Paviljoen.
Let op: de wandeling gaat in principe onder alle weersomstandigheden door. Zorg ervoor dat u zich voldoende voorbereid op de weersomstandigheden van die dag.
Toegankelijkheid: de wandeling bevindt zich in de openbare ruimte in Amsterdam en is toegankelijk voor mensen met een beperking, voor zover de verantwoordelijke overheden deze toegankelijkheid hebben gerealiseerd. Lees meer over de toegankelijkheid van het buitenmuseum op de pagina Toegankelijkheid.
Voertaal: Nederlands
Tickets: tickets voor deze activiteit kunnen alleen vooraf worden gereserveerd via onze website. Ze zijn niet te koop aan de balie van het museum. Dit geldt ook voor kinderen t/m 12 jaar en deelnemers die gebruikmaken van een kortingspas of -kaart.

Algemene informatie bezoek aan het museum
Lees voorafgaand aan het reserveren van tickets en voorafgaand aan uw bezoek de informatie op de pagina Plan je bezoek van onze website. Daar vindt u alle informatie over tickets, kortingstarieven, tijdsloten, onze coronamaatregelen en de toegankelijkheid van het museum.

Koop tickets voor Wandelen door de Tuinen van West

Details

Date:
13 November, 2021
Time:
13:30 - 15:00