« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Wandeling Brettenzone

15 July, 2018 | 13:00 - 16:00

| € 12,50

Ga mee op stap door de stadswildernis de Brettenzone. Deze zondagmiddag vertelt landschapsarchitect Pieter Boekschooten onderweg alles over dit bijzondere groengebied. Als ontwerper van de Brettenzone kent hij de paden en bijzonderheden als geen ander. De wandeling loopt van Sloterdijk naar Halfweg en voert je mee door het ruige riet en langs verscholen meertjes.

De Brettenzone

Langs de Haarlemmertrekvaart bevindt zich de Brettenzone, gepland als groene buffer tussen de Westelijke Tuinsteden en het Westelijk Havengebied. In het Algemeen Uitbreidingsplan waren hier volkstuinen, sportparken, parkstroken en infrastructuur gepland. De noordelijke verlegging van de Haarlemmerweg en de gedeeltelijke spoorlijn ging echter niet door. Net als de aanleg van het Kanaal om de West. Hierdoor is de recreatieve strook maar gedeeltelijk gerealiseerd. Er werden nog vele plannen gemaakt. Bijvoorbeeld om er hoge kantoorgebouwen te realiseren, of een volkstuinenpark met vaarroutes (Brettenburg). Het bleven plannen. Vandaag de dag kenmerkt het gebied zich als ruige stadswildernis.

Praktisch

De wandeling begint vanaf café BRET tegenover het NS station Sloterdijk en eindigt in Halfweg. De terugreis vanaf het NS station Halfweg naar Sloterdijk is niet inbegrepen.

Datum: 15 juli

Vertrektijd: 13.00 uur

Eindtijd: 16.00 uur (eindpunt NS station Halfweg, op eigen gelegenheid terug)

Startlocatie: Café BRET, Orlyplein 76, Sloterdijk

Tickets: € 12,50

Met CJP/Stadspas € 2,50 korting

Koop Tickets

 


Details

Date:
15 July, 2018
Time:
13:00 - 16:00
Cost:
€ 12,50
van Eesteren Museum