« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Wandeltocht Brettenzone

8 February, 2019 | 13:30 - 16:30

| € 12,50
Meta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPress

Ga mee struinen door de stadswildernis de Brettenzone. Deze vrijdagmiddag vertelt landschapsarchitect Pieter Boekschooten onderweg alles over dit bijzondere groengebied. Als ontwerper van stukjes Brettenzone kent hij de paden en bijzonderheden als geen ander. De wandeling loopt van Sloterdijk naar Halfweg en voert je mee door het ruige riet en langs verscholen waterpartijen.

Tussen de Haarlemmertrekvaart en de Verlegde Rijnlandse Hoogwaterkering bevindt zich de Brettenzone, gepland als groene buffer tussen Amsterdam-(Nieuw-)West en het Westelijk Havengebied. In het Algemeen Uitbreidingsplan waren hier volkstuinen, sportparken, parkstroken en infrastructuur gepland. De noordelijke verlegging van de Haarlemmerweg en de spoorlijn ging echter grotendeels niet door. De geplande recreatieve strook is maar uiterst beperkt gerealiseerd. Er werden alsnog veel plannen gemaakt, maar daar bleef het ook bij, op een paar heuvels, wat sloten en één laantje na. Vandaag de dag kenmerkt het gebied zich vooral als een unieke ruige stadswildernis. Beeldende kunst vormt nu de parels aan het Brettenpad dat als een snoer van Westerpark tot Spaarnwoude loopt. Een van de weinige geslaagde menselijke toevoegingen in het gebied waarin de natuur vrijwel alle menselijke pogingen verder bedekt heeft.

Praktisch
De struintocht begint vanaf café BRET tegenover het NS station Sloterdijk en eindigt in Halfweg. De terugreis vanaf het NS station Halfweg naar Sloterdijk is niet inbegrepen.
Zelf verzorgen: Gepast schoeisel en kleding. De paden zijn helaas niet geschikt voor rolstoelen of kinderwagens.

Datum: vrijdag 8 februari 2019

Vertrektijd: 13.30 uur

Eindtijd: omstreeks 16.30 uur (eindpunt NS station Halfweg, op eigen gelegenheid terug)

Prijs: €12,50, met korting €10,00

Startlocatie: Café BRET, Orlyplein 76, Sloterdijk

Koop Tickets


Meta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPressMeta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPressMeta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPressMeta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPressMeta Slider Pro ‹ Van Eesteren Museum — WordPress

Details

Date:
8 February, 2019
Time:
13:30 - 16:30
Cost:
€ 12,50
Event Category:
van Eesteren Museum