« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Workshop Verfdoosflat make-over!

3 May, 2022 | 10:00 - 12:00

Bouw de flat De Verfdoos na en geef deze blikvanger met andere kleuren en patronen een eigen gezicht.

Workshop verfdoosflat make-over
In de workshop maak je een eigen ontwerp van de verfdoos flat. Deze bijzondere flat met de primaire kleuren: geel, rood en blauw is een iconische blikvanger in Nieuw-West. In het eerste deel van deze workshop bouw je de flat na en geef je deze blikvanger met andere kleuren en patronen een heel eigen gezicht.

In het tweede deel plaats je samen met de anderen jouw ‘eigen Verfdoos’ op de plattegrond waar het samen met het ‘groen’ en het ‘blauw’ een nieuwe wijk gaat vormen.

Kleuren in het AUP
In het AUP van stedenbouwkundige  Cornelis van Eesteren spelen kleuren een belangrijke rol. Het groen is bewust ontworpen en in het AUP ingebracht. Groen om in te zitten, te spelen en te verdwalen. Groen tussen de flats, langs het water en straat. Telkens is het anders. Maar samen een onmisbare schakel in het stedenbouwkundige plan.

BLAUW
Het water vormt het hart van het plan. De Sloterplas werd speciaal gegraven om de weilanden op te hogen en geschikt te maken voor huizen, flats en allerlei andere gebouwen. Zoals flats langs de rand van de Sloterplas. Nu is het een plek voor verkoeling en plezier.

DE VERFDOOS
Als een echte blikvanger, een spetterende kleurvlek staat De Verfdoos in het hart van Nieuw-West. Je kan er niet omheen en hij vangt altijd jouw aandacht. Wat gebeurt er als die plotseling roze en lichtblauw kleuren?

Datum: dinsdag 03 mei 2022
Tijdstip: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31, 1064 GV  Amsterdam
Prijzen*: € 8,00 (volwassenen vol tarief) | € 4,00 (kortingstarief) | € 4,00 (kinderen t/m 12 jaar) | gratis (kinderen t/m 12 jaar met Stadspas)
Tickets: Reserveer je tickets vooraf online via onze website.

Boek hier een ticket voor de workshop

Creatieve workshops in schoolvakanties
In alle schoolvakanties biedt het van Eesteren Museum creatieve workshops voor jong en oud aan. Wilt u op de hoogte blijven van deze workshops en/of al onze andere activiteiten? Let dan op de aankondigingen op onze website en onze facebookpagina of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Details

Date:
3 May, 2022
Time:
10:00 - 12:00
Event Category: