« Alle activiteiten

  • This event has passed.

Zomertentoonstelling Droomhuis

1 July, 2020 - 16 August, 2020

Van 1 juli t/m 16 augustus 2020 is in het Van Eesteren Museum de speciale zomertentoonstelling Droomhuis te zien. Met alle inzendingen van de ontwerpwedstrijd Droomhuis, die het museum van begin mei t/m 21 juni houdt voor basisschoolleerlingen.

De speciale zomertentoonstelling Droomhuis in het Van Eesteren Museum toont alle inzendingen van de ontwerpwedstrijd Droomhuis, die het museum van begin mei tot en met 21 juni 2020 houdt voor basisschoolleerlingen. De wedstrijd is opgezet omdat het museum graag wil weten wat deze kinderen van hun eigen huis vinden. Zeker nu ze als gevolg van de coronamaatregelen veel thuis zijn. Hebben ze daar een eigen plekje? Kunnen zij zich er goed bewegen? Of dromen ze van een mooier, groter of slimmer ingedeeld huis? Het Van Eesteren Museum roept kinderen daarom op een droomhuis te maken en in te zenden. Ze kunnen dat op verschillende manieren doen: in 2D of in 3D (met materialen of digitaal met een computer), door zelf te ontwerpen of door een bestaand (droom)huis na te tekenen. Een vakkundige jury kiest de vijf mooiste inzendingen, die elk een prijs krijgen. Maar ook alle andere inzendingen zullen vanaf 1 juli 2020 worden getoond in deze speciale zomertentoonstelling.

Ook zichtbaar van buitenaf
Met ingang van 20 juni 2020 is het Van Eesteren Museum weer geopend voor bezoekers. U kunt de tentoonstelling Droomhuis in het Van Eesteren Paviljoen dus binnen bekijken. Maar de tentoonstelling is ook van buitenaf goed te bewonderen. De grote ramen van het paviljoen geven het gebouw een open uitstraling én bieden van buiten goed zicht op de tentoonstelling binnen.

Ontwerpwedstrijd Droomhuis
Meer informatie over de ontwerpwedstrijd Droomhuis leest u hier.

Informatie tentoonstelling Droomhuis
Wanneer
: 1 juli t/m 16 augustus 2020
Tijd: elke donderdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur (twee verschillende tijdsloten)
Waar: Van Eesteren Museum, Noordzijde 31 te Amsterdam
Kosten: € 4,00 / € 2,50 (CJP/Student) / gratis (Stadspas/kinderen t/m 12 jaar)
Tickets: tickets moeten vooraf worden gereserveerd via de website van het museum
Boek hier uw tickets.

Coronamaatregelen
De veiligheid van onze bezoekers, vrijwilligers en medewerkers heeft onze hoogste prioriteit. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen volgt het Van Eesteren Museum daarom de algemene richtlijnen van het RIVM op en heeft het extra (hygiëne)maatregelen getroffen en coronarichtlijnen opgesteld. De richtlijnen gelden voor iedereen die het museum betreedt. Lees ze voorafgaand aan uw bezoek.
Lees hier alles over onze coronarichtlijnen en -maatregelen.


Details

Start:
1 July, 2020
End:
16 August, 2020

Venue

Van Eesteren Paviljoen
Noordzijde 31
Amsterdam,1064 GV
Website:
www.vaneesterenmuseum.nl
van Eesteren Museum