Groene Helden Amsterdam

Amsterdam Groeit! De stad wordt steeds voller met meer inwoners en woningen. Dat mag niet ten koste gaan van het groen. Zes Groene Helden in Amsterdam benadrukken hoe belangrijk dit groen voor de stad en zijn inwoners is. De Groene Helden zijn personen of instellingen die iets groens en moois doen voor onze stad Amsterdam. Voor het Van Eesteren Museum is groen geen nice to have, maar een must have! Daarom willen wij samen met de zes Groene Helden Amsterdammers, bedrijven en initiatieven inspireren en aanzetten tot actie en uitdagen zelf een Groene Held te worden en presenteren wij het programma Groene Helden Amsterdam. Dit programma bestaat uit lezingen, workshops, buitenactiviteiten en een tentoonstelling: Honderdduizend bomen en een bos van draad gemaakt door Sara Vrugt. 

 

Maak kennis met de Groene Helden Bloei & Groei, De Wilde Chefs, Fruittuin van West, Het Amsterdamse Bos, MijnStadstuin en Sprinklr! Wie weet wordt jij ook een Amsterdamse Groene Held. 

 

Groene Helden Amsterdam start op 21 oktober en loopt tot en met april 2022

Initiatiefnemers

Prof. dr. Zef Hemel, hoogleraar Urban and Regional Planning Universiteit Amsterdam (Wibaut Leerstoel), drs. Hans Kaljee, bomenspecialist Gemeente Amsterdam, drs. Karin Selbach, manager Groen, Flora en Fauna Stadswerken Gemeente Amsterdam, prof. dr. Arnold van der Valk, Emeritus hoogleraar Landgebruik en planning Universiteit Wageningen en initiator van Stichting Voedsel Verbind, drs. Geertje Wijten Programmamanager Groenvisie Gemeente Amsterdam & drs. Anouk de Wit, Directeur Van Eesteren Museum

Sponsors & partners

Het programma Groene Helden Amsterdam wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam.

Gemeente Amsterdam Logo, rood
New Metropolis Nieuw-West Logo
Goeie Ouwe Koeien Logo
We Make The City Logo

Met dank aan Groene Helden

Bloei & Groei, De Wilde Chefs, Fruittuin van West, Het Amsterdamse Bos, MijnStadstuin en Sprinklr!