Projecten

Bloei & Groei

Groene Held Ama Koranteng-Kumi

Roos staat vandaag in het Nelson Mandelapark in de Bijlmer in Amsterdam Zuidoost. Waar zij de Gift of Colour tuin gaat bezoeken samen met Groene Held Ama Koranteng-Kumi! Ama is de oprichter van Bloei & Groei, een initiatief uit Amsterdam Zuidoost die stadstuinen maken, die dienen als healing, food en community gardens voor veerkrachtige vrouwen uit de buurt. Bloei & groei staat niet alleen voor alles wat in de tuinen groeit, maar ook voor de persoonlijke ontwikkeling van de vrouwen zelf.

 

De Gift of Colour tuin

Een van de Bloei & Groei tuinen is de Gift of Colour tuin. Een samenwerking tussen Ama en textielkunstenaar Claudy Jongstra. In deze tuin is een kleurrijke bloemenweide en een moestuin waar bewoners uit de buurt tuinieren. Met bloemen en groenten uit deze tuin wordt textiel geverfd, waarin ecologie, textiel tradities en lokaal produceren centraal staan. Deze stadstuin is het startpunt voor het project Gift of Colour, waarin Ama en Claudy grote plannen hebben. Lees hier meer over de Gift of Colour tuin.

 

Bekijk De vrouwen van Venserpolder

Meer weten of Bloei & Groei bekijk hier de documentaire De vrouwen van Venserpolder of bezoek de website. Binnenkort openen ook healing en community gardens in Osdorp en Gaasperdam. Meld je hier aan.

 

Hier vind je Bloei & Groei